Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua
El Correllengua 2016 s'atansa al món educatiu

La CAL publica un recull de propostes didàctiques per treballar l'estima per la llengua a les aules

30/03/2016 Llengua

La Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) ha publicat recentment una nova edició dels materials didàctics destinats a promoure el Correllengua entre les escoles. Es tracta d'un conjunt d'activitats lingüístiques adaptades als diferents trams educatius perquè els alumnes treballin a classe l'estima per la llengua i coneguin, a més, la figura i l'obra a qui es dedicarà el Correllengua d'enguany: Montserrat Roig.

Els materials estan dividits per nivells educatius: infantil, primària, 1r cicle d’ESO, i 2n cicle d'ESO i batxillerat, i poden trobar-s'hi des de jocs lingüístics i contes per als més menuts fins a propostes de xerrades, exposicions, treballs de recerca i debats per als més grans. Les activitats poden formar part de les programacions de llengua i literatura catalana, de ciències socials i d'història.

Aquesta iniciativa es va començar a impulsar l'any passat i va comptar amb la participació de 32 centres educatius. Les propostes didàctiques es poden consultar a través dels enllaços següents:


Dossier educació infantil
Dossier educació primària
Dossier 1r cicle d’ESO
Dossier 2n cicle d’ESO i batxillerat

Annex de recursos en línia sobre Montserrat Roig

També està disponible una versió unificada d'aquests materials

La CAL ofereix gratuïtament diversos materials de suport d'aquestes activitats amb l'objectiu de facilitar la feina als docents.

Les escoles i els instituts interessats a fer alguna d'aquestes activitats es poden posar en contacte amb l'entitat a través del correu electrònic cal@cal.cat o el telèfon 934159002. La CAL ofereix l'orientació i l'acompanyament necessaris per assegurar l'èxit de la iniciativa.

20 anys de Correllengua

El Correllengua és la mobilització per la llengua i la cultura més important del país. Des d'una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal, se celebra arreu dels territoris de parla catalanades des del 1996. Gràcies a la implicació de moltes entitats i col·lectius, i a la participació de milers de persones, cada any s'organitzen centenars d'actes en el marc del Correllengua. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment.

Aquest any el Correllengua celebra vint anys de recorregut. Per això, l’estudi de la Roser Capdevila ha creat un disseny commemoratiu que reflecteix el lema que sempre ha acompanyat el moviment: “LLENGUA, CULTURA I LLIBERTAT”.

Més informació del Correllengua al web de la CAL

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid