x Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Si continues navegant, es considera que n'acceptes l'ús. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
La Plataforma per la Llengua esdevé nou membre de la Xarxa per a la Promoció de la Diversitat Lingüística a la UE

La Plataforma se suma a aquesta agrupació que té per objectiu promoure i defensar les llengües regionals i minoritàries europees

12/10/2016 Llengua

A partir d'aquest mes d'octubre, la Plataforma per la Llengua s'ha sumat a la Xarxa per a la Promoció de la Diversitat Lingüística, una agrupació que té per objectiu promoure i defensar les llengües regionals i minoritàries europees.

Amb aquesta adhesió, la Plataforma per la Llengua reforça la seva projecció internacional i pretén fer més visible la llengua catalana a nivell europeu i crear sinergies amb altres entitats civils i governs que representen llengües minoritzades o en risc de minorització. Així doncs, l'entitat se suma a la vintena de membres associats ja existents. Com a membre associat, l'ONG del català participarà en les trobades i fòrums de discussió, així com en l'Assemblea General que es convoca anualment. La primera cita i la presentació oficial serà el proper 27 d'octubre a Brussel·les, on la Plataforma per la Llengua presentarà els informes fets fins al moment sobre la situació de la llengua catalana, com l'informe de discriminacions lingüístiques.

La Xarxa per a la Promoció de la Diversitat Lingüística (NLDP, en anglès) és una xarxa que treballa en l'àmbit de la política i planificació lingüística de llengües constitucionals, regionals i minoritàries d'arreu d'Europa. L'NDLP esta constituïda per governs, com a membres de ple dret, i per universitats i associacions com la Plataforma per la Llengua, com a membres associats. Aquesta institució té, entre les seves línies principals d'actuació, assessorar i ajudar al desenvolupament de polítiques lingüístiques que fomentin la diversitat, promoure la col·laboració i la visibilització de les associacions que treballen en aquest àmbit, i ser una veu defensora de les comunitats desfavorides en l'àmbit lingüístic. A més, té una influència directa sobre el Consell Europeu, un dels principals òrgans decisoris de la Unió Europea.

De fet, l'NDLP manté relació amb la Comissió Europea, el Consell de la Unió Europea, el Parlament Europeu i el Consell d'Europa, per tal que les polítiques lingüístiques a favor de la diversitat siguin presents en tots els organismes europeus. Aquesta institució és actualment presidida per Patxi Baztarrika Galparsoro, càrrec electe per tres anys i responsable de les línies estratègiques de la Xarxa conjuntament amb la resta del comitè directiu.

Valora
Rànquings
  1. Què hauria passat si...?
  2. L'espanyolització de la Generalitat avança ràpidament amb l'article 155
  3. María Dolores de Cospedal fa el ridícul caient en una broma de l'agència de notícies russa Sputnik
  4. El "periodista" del diari El Español: Burro al m²...
  5. Estrena simultània del vídeo "Orgull d'Escola Pública" a 33 Escoles Públiques d'Infantil i Primària de Badalona
  6. Una dona denuncia un guarda de seguretat que ahir la va ferir al cap amb la porra a l’estació de l’AVE de Girona
  7. Pintades contra la presència de Soraya Sáenz de Santamaría a S’Agaró
  8. La CUP-CC de la demarcació de Tarragona presenta la seva llista electoral
  9. Comença a Vic l'acció "Un poble empresonat" de tancar-se voluntàriament per torns en una presó
  10. La militància de la CUP-CC ratifica la llista proposada pel Secretariat Nacional
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
Introdueix les teves dades si vols rebre el butlletí
(cc) 2006 - 2017 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid