Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internet
La Plataforma per la Llengua exigeix a LinkedIn que incorpori el català en la seva xarxa
11/02/2016 Llengua
La Plataforma per la Llengua exigeix a LinkedIn que incorpori el català en la seva xarxa La Plataforma per la Llengua exigeix a LinkedIn que incorpori el català en la seva xarxa

LinkedIn, la xarxa social professional més gran del món no permet navegar ni promocionar-se professionalment en català, ja que ni els comandaments per navegar ni la interfície per penjar i promocionar el currículum són en català. Aquests dos aspectes no permeten que els usuaris de LinkedIn es puguin promocionar laboralment o ser visibles per empreses en català.

La Plataforma per la Llengua ha realitzat un estudi comparatiu entre diferents països d’acord amb el nombre d’usuaris a la xarxa LinkedIn, parlants totals de la llengua i índex de perfils per habitant (índex de penetració a LinkedIn). D’aquest estudi se n’extreu que la comunitat de parla catalana podria formar part del club de llengües presents a Linkedin atès que en tots els índexs presenta valors superiors a algunes llengües que la multinacional ja ha inclòs.

Els territoris de parla catalana compten amb 2,3 milions d’usuaris a Linkedin, xifra superior als usuaris de Noruega (1,5 milions), la República Txeca (0,8 milions) o Albània (0,2 milions) que són presents a la xarxa professional. La comunitat catalanoparlant també és nombrosa en parlants totals, els 10 milions de parlants situen el català per sobre del danès (5,2 milions), l’eslovac (4,7 milions) o el letó (1,7 milions), llengües que també són presents a LinkedIn.

L’ONG del català ha endegat una campanya de denúncia a través de l’eina CANVIA.CAT per recollir adhesions a la causa i demostrar la importància que té el català a escala socioeconòmica i empresarial, donat que el 75% de les empreses utilitzen aquesta xarxa per cercar treballadors i clients.

S’utilitzarà l’etiqueta #LinkedinInCatalan per fer seguiment de la campanya a les xarxes socials. Les persones que signin la campanya faran arribar el seu missatge a un directiu de LinkedIn i tindran l’oportunitat d’afegir-se al grup “Linquedin en català, ja!”.

Per veure la infografia[i] de l’estudi complet, clica aquí

 

El català en el món digital

L’ús de la llengua catalana en el món digital és equiparable a la majoria de llengües europees, com l'alemany, el neerlandès o l'italià. El català és la dissetena llengua amb més articles a la Viquipèdia, hi ha més de 203.000 tuitaires que escriuen en català, el 85% dels navegadors actuals disposen de versió catalana i els vint mitjans digitals en català amb més audiència tenen 9,6 milions d’usuaris únics.

 

Valora
Rànquings
  1. "Temps de mobilització"
  2. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines provoca la desconvocatòria d’un acte organitzat per la Fundación Princesa de Girona
  3. GETE-Ecologistes en Acció amb el del veïnat afectat per l’activitat de l’empresa KRONOSPAN TORTOSA
  4. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines denuncia la col·laboració de l’Institut Santiago Sobrequés amb la Fundación Princesa de Girona
  5. 50è aniversari de la Declaració conjunta d'ETA, PSAN(P) i UPG per adherir-se a la Carta de Brest
  6. Llibre i web per mantenir viva la memòria de Joan Rocamora
  7. La plataforma SOS Baix proposa que el Parlament aprovi una llei per preservar el delta del Llobregat
  8. Naix 'Lo Pregó de la Franja', nou mitjà digital de la Franja de Ponent
  9. Treballadors per la Independència de l'ANC s'han concentrat davant del Foment del Treball
  10. Cal repensar el model sindical
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid