Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internet
La Plataforma per la Llengua exigeix a LinkedIn que incorpori el català en la seva xarxa
11/02/2016 Llengua
La Plataforma per la Llengua exigeix a LinkedIn que incorpori el català en la seva xarxa La Plataforma per la Llengua exigeix a LinkedIn que incorpori el català en la seva xarxa

LinkedIn, la xarxa social professional més gran del món no permet navegar ni promocionar-se professionalment en català, ja que ni els comandaments per navegar ni la interfície per penjar i promocionar el currículum són en català. Aquests dos aspectes no permeten que els usuaris de LinkedIn es puguin promocionar laboralment o ser visibles per empreses en català.

La Plataforma per la Llengua ha realitzat un estudi comparatiu entre diferents països d’acord amb el nombre d’usuaris a la xarxa LinkedIn, parlants totals de la llengua i índex de perfils per habitant (índex de penetració a LinkedIn). D’aquest estudi se n’extreu que la comunitat de parla catalana podria formar part del club de llengües presents a Linkedin atès que en tots els índexs presenta valors superiors a algunes llengües que la multinacional ja ha inclòs.

Els territoris de parla catalana compten amb 2,3 milions d’usuaris a Linkedin, xifra superior als usuaris de Noruega (1,5 milions), la República Txeca (0,8 milions) o Albània (0,2 milions) que són presents a la xarxa professional. La comunitat catalanoparlant també és nombrosa en parlants totals, els 10 milions de parlants situen el català per sobre del danès (5,2 milions), l’eslovac (4,7 milions) o el letó (1,7 milions), llengües que també són presents a LinkedIn.

L’ONG del català ha endegat una campanya de denúncia a través de l’eina CANVIA.CAT per recollir adhesions a la causa i demostrar la importància que té el català a escala socioeconòmica i empresarial, donat que el 75% de les empreses utilitzen aquesta xarxa per cercar treballadors i clients.

S’utilitzarà l’etiqueta #LinkedinInCatalan per fer seguiment de la campanya a les xarxes socials. Les persones que signin la campanya faran arribar el seu missatge a un directiu de LinkedIn i tindran l’oportunitat d’afegir-se al grup “Linquedin en català, ja!”.

Per veure la infografia[i] de l’estudi complet, clica aquí

 

El català en el món digital

L’ús de la llengua catalana en el món digital és equiparable a la majoria de llengües europees, com l'alemany, el neerlandès o l'italià. El català és la dissetena llengua amb més articles a la Viquipèdia, hi ha més de 203.000 tuitaires que escriuen en català, el 85% dels navegadors actuals disposen de versió catalana i els vint mitjans digitals en català amb més audiència tenen 9,6 milions d’usuaris únics.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid