Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
Un vídeo inèdit de Xirinacs de 1993 sobre comptabilitat en una Comunitat Política

Lluís M Xirinacs explica en aquest vídeo de 1993 com hauria de ser la Comptabilitat General d’un país

24/11/2015 Història

La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs està difonent un vídeo poc conegut d'un curs realitzat per Lluís Maria Xirinacs, titulat "Com hauria de ser la Comptabilitat General de un país."

Miquel Chicano, de l’Escola Finaly, va penjar el vídeo a Yotube fa ocs dies. Es tracta d'un document històrica en català i d'una hora i 40 minuts, en què Lluís Maria Xirinacs explica com hauria de ser la Comptabilitat General d’un país, en un curs que es va portar a terme el 12 de febrer del 1993.

La xerrada de Xirinacs en aquest vídeo es basa en el Sistema General, una proposta d’Agustí Chalaux.

El documental sobre Xirinacs ja s'està rodant

El documental que pretén recuperar la figura i el llegat de Lluís Maria Xirinacs serà una realitat ben aviat, gràcies a la campanya de micromecenatge a través de Verkami que es va portar a terme fa un any.

El documental, un treball impulsat per Llibertat.cat amb la col·laboració de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs i que realitzarà Zeba Produccions, ja s'està rodant.

Zeba Produccions ha explicat a Twitter que aquests dies s'han portat a terme diverses entrevistes per al documental, de les quals ofereix diverses imatges. Es tracta d'entrevistes a persones pròximes a Xirinacs com les seves dues germanes, realitzada a l'Oratori de Sant Felip Neri, o d'Arcadi Oliveres i Octavi Fullat. 

També reprodueixen una imatge de l'Eulàlia i la Tina que recordaven a l'entrevista que el Bar Modelo era el 'centre d'operacions' durant la plantada d'en Xirinacs.

Aquestes informacions sobre a marxa del documental també estan acompanyades de piulades amb imatges a Sant Jaume de Frontanyà i a Santa Cecília de Montserrat, i de Pla de Can Pegot.

 

Valora
Vídeos
Xirinacs: Comptabilitat General d'una Comunitat Política - 12-02-1993
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Alhora i la CUP
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid