Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
Es publica "La traïció dels líders" de Xirinacs en format electrònic

L'obra, esgotada fa anys, recull els tres volums originals d'aquesta trilogia de Xirinacs que va posar en negre sobre blanc els paranys i les claudicacions de l'anomenada "Transició" i les renúncies dels dirigents de l'esquerra i del catalanisme

27/01/2015 Història

La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs i el Centre d'Estudis Joan Bardina han anunciat que avui s'ha penjat en pdf els tres volums de La traïció dels líders de Lluís Maria Xirinacs, en un sol document en format electrònic. L'obra, esgotada fa anys, recull els tres volums originals d'aquesta trilogia de Xirinacs publicada als anys noranta. Es tracta els títols següents:

1r volum. Primera part: La sembra laboriosa.
Llibres del Segle (L’Eix editorial). Abril, 1993.

2n volum. Segona part: Una pedregada seca.
Llibres del Segle (L’Eix editorial). Abril, 1994.

3r volum. Tercera part: La collita perduda.
Llibres del Segle (L’Eix editorial). Abril, 1997

Les entitats que han fet possible la reedició digital i lliure d'aquesta obra imprescindible agraeixen l’aposta per Xirinacs que va realitzar l'editor i activista Manuel Costa-Pau, així com a Llibres del Segle (L’Eix editorial) i "a tots els qui varen fer possible la publicació d’aquest llibre en tres volums."

Així mateix, recorden que la coberta del segon i del tercer volums corresponen a un gravat d’Antoni Tàpies en homenatge a Xirinacs.

L'anunci de la publicació digital de l'obra de Xirinacs està acompanyada per la cita referent al contingut de memòria històrica de La traïció dels líders: "Fem Memòria històrica per aprendre del passat, per no repetir els errors i per un futur (esperem que sigui proper) en llibertat." I per les paraules que l'autor recollides al primer volum d'aquesta obra:


«Crec que he demostrat a bastament en aquestes pàgines quantes coses són possibles sense vendre’s als poderosos. Només cal romandre amorosament i orgànicament lligat al poble. Acostumar-se a obtenir la força política mitjançant el voler del poble, de les dones i homes de carn i os, de la seva feina i de les seves il·lusions, dels seus barris i comarques, de les seves cooperatives, entitats i tota mena d’organitzacions de base, i no per mitjà dels diners, dels impostos, de les armes, de la tècnica, de la propaganda i les intrigues. Cal no impedir, com es fa sistemàticament, l’accés del poble a la informació, a les fonts dels diners públics, als centres de decisió. Aquesta és encara la infanteria imprescindible. I la teníem! I la podem tornar a tenir si sabem i volem omplir el fossat ferest obert entre el poble i els seus líders.»

(Lluís Maria Xirinacs. Fragment de la Benèvola conclusió de la primera part. Pàg. 331. La traïció dels líders. Volum I. Primera part: La sembra laboriosa)

La traïció dels líders. Obra completa en format pdf.

Valora
Vídeos
Xirinacs, una vida per la llibertat
Cronologia interactiva de Llibertat.cat sobre la vida de Lluís Maria Xirinacs
Xirinacs: de l'amnistia a la independència. Curt de Vilaweb.cat
Comiat de Lluís M. Xirinacs al Fossar de les Moreres, pas del fèretre, cant dels Segadors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid