Xirinacs
El documental que recupera la figura del lluitador pels drets i llibertats del poble català
Xirinacs
8 anys de la mort de Lluís Maria Xirinacs

Ja està tot a punt per a la gravació del projecte impulsat per Llibertat.cat

11/08/2015 Política

Fa 8 anys, en un dia com avui, va deixar-nos Lluís Maria Xirinacs. El seu cos sense vida va ser trobat al paratge de la Tuta del Pla de Can Pegot a Ogassa (Ripollès).

Cinc dies abans havia deixat escrit un text on l'exsenador mostrava la seva disposició a passar els darrers dies 'en la soledat i el silenci' i on, en un poema (Acte de sobirania) signat el dia 6 d'agost, recordava que havia viscut esclau setanta-cinc anys en uns Països Catalans ocupats per Espanya i per França des fa segles.

Televisió de Catalunya coproduirà XIRINACS, el documental, el projecte impulsat per Llibertat.cat amb la col·laboració de la Fundació Randa - Lluís Ma. Xirinacs i la realització de Zeba Produccions i que persegueix recuperar i explicar la figura del lluitador pels drets socials i nacionals del poble català.

Després d'uns mesos de converses i de preparació del guió, finalment TVC s'ha unit a la producció del projecte, un salt endavant que permetrà donar a conèixer molt més la trajectòria, pensament i obra de Xirinacs.

El documental començarà a tirar endavant després de l'estiu amb la realització d'entrevistes i la gravació d'imatges i veurà la llum uns mesos després. 

Llegeix l'article que es va publicar a la revista La Soca dels moviments socials del Vallès

Consulta la biografia interactiva de Xirinacs

Recull d'imatges històriques de Xirinacs

 

Valora
"La independència no es demana, es pren" Lluís Maria Xirinacs
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid