Xirinacs
El documental que recupera la figura del lluitador pels drets i llibertats del poble català
Micromecenatge
El documental sobre Xirinacs acaba amb èxit la campanya de micromecenatge

El projecte impulsat per Llibertat.cat ha recaptat 14.000 euros

09/08/2014 Notícies

El documental que pretén recuperar la figura i el llegat de Lluís Maria Xirinacs serà una realitat. El projecte ha conclòs aquest dissabte 3 d'agost la campanya de micromecenatge que durant 40 dies ha recollit finançament a través de Verkami.

XIRINACS, el documental, un treball impulsat per Llibertat.cat amb la col·laboració de la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs i que realitzarà Zeba Produccions, ha recaptat 14.060 euros. Un total de 382 persones s'han fet micromecenes del documental aportant entre 5 i 300 euros. Aquests diners permetran cobrir part del pressupost del documental, que està comptabilitzat en 20.000 euros. 

Una realitat l'any que ve

Un cop aconseguit el finançament, l'equip del documental es posarà a treballar en la recerca, la documentació i la preproducció del documental sobre Xirinacs. A partir d’aquí, i sempre en funció de les dificultats de rodatge, està previst que el documental vegi la llum d'aquí a un any, quan s'enviarà el DVD juntament amb la resta de recompenses.

XIRINACS, el documental, vol recuperar la figura de Lluís Maria Xirinacs; mostrar com el fill d’una família benestant, ordenat sacerdot de jove, va acabar essent un lluitador incansable en els seus intents de renovar l’Església, l’Estat i el sistema polític a partir de la defensa dels drets humans.

El treball farà una evolució cronològica de la vida de Xirinacs, destacant tots els episodis d’aquesta lluita contra el poder en el context en què succeïren. Recordarà la seva trajectòria i aprofundirà en les motivacions d’aquest excapellà que va acabar passant per la presó, que va acabar fent vagues de fam i enfrontant-se al poder. I alhora també parlarà del seu entorn, dels seus amics, dels qui el van seguir i dels qui el van oblidar i menysprear i per què.

El segon documental de Llibertat.cat

Aquest és el segon documental que impulsa Llibertat.cat gràcies al micromecenatge. L'any 2012 aquest mitjà de comunicació va impulsar una campanya de micromecenatge per a finançar el documental L’Operació Garzón contra l’independentisme català coincidint amb el vintè aniversari dels fets. El documental abordava la ràtzia repressiva contra l'independentisme català que va perseguir i torturar 38 independentistes que estaven acusats de pertànyer a Terra Lliure.

Si vols seguir col·laborant amb XIRINACS, el documental, accedeix a aquesta pàgina

Consulta totes les notícies sobre XIRINACS, el documental

Llegeix els articles històrics de Lluís Maria Xirinacs

Personalitats catalanes que han donat suport al projecte

Crònica i galeria de fotos del III Aplec Xirinacs

Biografia interactiva de Xirinacs

Recull d'imatges històriques de Xirinacs

Entrevista a Núria Roig de la Fundació Randa

Valora
"La independència no es demana, es pren" Lluís Maria Xirinacs
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid