Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs difon la tesi de 1997 "Un model global de la realitat" de Xirinacs

"La cultura és rodona. Cal arribar a comprometre tots els homes, tota la realitat, no en situació d’hemicicle parlamentari tancat per la presidència, ans en cicle sencer o rotllana sardanística de germanor..."

04/07/2015 Cultura

 El grup d'investigació Globàlium ha penjat ha fet accessible a la xarxa la tesi de Lluís Maria Xirinacs llegida el 19 de desembre de 1997 "Un model global de la realitat.

El Departament: Història de la filosofia, estètica, antropologia i filosofia de la cultura de la Universitat de Barcelona va atorgar a la tesi la qualificació de Cum Laude al pensador i activista independnetista.

El document complet de la tesi està ara mateix accessible al bloc d'Investigació: xirinacs.wordpress.com, en aquest enllaç directe a l'entrada corresponent del bloc amb l'enllaç per baixar i desar el document sencer:

La tesi de Xirinacs conté els següents apartats:

1 - Pròleg metalingüístic.

2 - TESI (text i esquemes).

3 - Dades de la lectura de la tesi.

4 - Guió de la lectura de la tesi (amb esquemes).

5 - Una aplicació: 100 passes d'una via d'humanitat

En paraules de Xirinacs, aquest treball acadèmic va ser descrit en els següents termes: "Aquesta tesi vol ser una aportació a la Filosofia de la Cultura humana i còsmica. L’arrel *kl- indoeuropea de la paraula cultura, la mateixa de la paraula cicle, d’origen grec (cf. “enciclopèdia”, “en-kyklo-paideia”, “ensenyar en rodó”), significa “girar” el terròs amb l’arada en l’agricultura, o girar la pedra contra la pedra per tallar una destral... La cultura és rodona. Cal arribar a comprometre tots els homes, tota la realitat, no en situació d’hemicicle parlamentari tancat per la presidència, ans en cicle sencer o rotllana sardanística de germanor, on el divers sempre hi cap, on els oposats somriuen i es piquen l’ullet a distància, on floreix el coneixement i la pau de la festa de la vida."

La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs també ha informat que hi podem trobar les bases del Model menor publicat en paper el 2007 i en format electrònic el 2014, així com les les bases del Model major.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid