Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluís Maria Xirinacs substituirà el fundador de la Guàrdia Civil al nomenclàtor vilanoví

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar el passat dilluns dia 2 de desembre canviar el nom de tres carrers de la ciutat i donar-li nom a un tros de la platja d'Aderró. L'actual carrer del Duc de la Victòria passarà a dir-se d'Albert Salvany i Bertran, el carrer del Duc d'Ahumada serà el de Lluís Maria Xirinacs i el carrer del Marqués del Duero portarà el nom d'Albert Virella i Bloda. A més, també es va aprovar donar el nom de platja de la República a una part de l'actual platja d'Adarró.

12/12/2014 Harmonies de lluita
El Ple de Vilanova ila Geltrú va aprovar el passat dilluns dia 2 de desembre els canvis proposats per la comissió del nomenclàtor que eliminen aquells noms relacionats amb l’autoritarisme. Xirinacs, Albert Salvany, Albert Virella i la Platja de la República són els nous noms que la comissió de nomenclàtor va portar al Ple Municipal del mes de desembre. Aquests noms substitueixen el de personatges relacionats amb l’autoritarisme com són el Duc de la Victòria, també conegut com el General Espartero, (que va afirmar que calia bombardejar periòdicament Barcelona), el Duc d’Ahumada (fundador de la Guàrdia Civil) i el Marquès del Duero (Capità General a Catalunya l’any 1849).

Els noms han estat substituïts pel de personatges importants per la ciutat i el país com són Lluís Maria Xirinacs, Albert Virella i Albert Salvany, i a més es va donar el nom oficial al tram final de la platja d’Adarró que des de fa temps ja es coneix com la Platja de la República.

Aquests són els canvis aprovats:

Duc d'Ahumada->Lluís Maria Xirinacs.
Marquès del Duero->Albert Virella.
Duc de la Victòria->Albert Salvany.
Tram final de la Platja d’Adarró->Platja de la República.

Des de la CUP de Vilanova i la Geltrú van deixar clar que volen molts més canvis de nom, i que és urgent començar a equilibrar la balança de gènere en el nomenclàtor municipal. Segons la formació independentista "la desigualtat entre homes i dones s’ha de combatre en tots els fronts i aquest n’és un d’important.... El nom dels carrers és molt més important del que ens pensem, ja que i seguirem treballant per obtenir noves petites victòries als nostres carrers i omplir-los de memòria i dignitat.".

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  3. La majoria de mitjans censura la salutació feixista d'un simpatitzant del PP
  4. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  5. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  6. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  7. Front Republicà comença la campanya a peu de carrer defensant l'1-O
  8. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
  9. L'independentisme es manifestarà l'1 de maig per una República catalana dels drets socials
  10. Comunicat del Triangle Blau Àustria en motiu del traspàs de la Neus Català
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid