Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un trampolí per l’alliberament
25/05/2015 Carles Benítez

Es mirin com es mirin, les eleccions municipals i autonòmiques d’avui són un veritable terratrèmol que ha modificat les composicions institucionals arreu dels Països Catalans. Més que les xifres crues, que tot i això són força significatives en el sentit que es mantenen les grans correlacions favorables a la independència al Principat, el més revelador és l’anàlisi de les tendències que les xifres deixen veure i que des del nostre punt de vista posen les condicions més favorables per al gran canvi que ha de tenir lloc al llarg dels anys vinents en què haurem d’implantar i construir la República independent dels Països Catalans.

Si ens hi fixem bé podem observar el gran moviment de fons que s’ha reflectit a les urnes té un doble vessant: d’una banda, la implantació de la Unitat Popular que ha representant l’avanç de la CUP pot ésser analitzada globalment com l’expressió més rellevant del desplaçament cap a l’esquerra del conjunt de l’independentisme. La majoria aclaparadora de CiU i el control institucional que ha exercit fins avui damunt el procés cap a la independència es veu ara contraposat per l’avanç de la CUP i d’ERC, una nova realitat que dóna lloc a una nova composició que afavoreix l’objectiu de la ruptura necessària de la independència, una ruptura que CiU s’ha mostra més i més incapaç de portar a terme.

I, d’altra banda, al País Valencià i a les Illes les forces representatives de les classes populars es troben en condicions de desplaçar del poder l’oligarquia espanyolista, de manera que s’obren unes perspectives de canvi polític i social que fan preveure una acceleració important dels processos d’alliberament al llarg dels anys vinents.

S’anuncia així una nova era política en la qual la força de la Unitat Popular pot esdevenir progressivament decisòria en el plet que enfronta les classes populars dels Països Catalans amb les oligarquies. És per aquestes raons que considerem les noves realitats sorgides de les eleccions d’avui com un veritable trampolí que ens ha de servir per a avançar de manera més ferma i segura cap al nostre alliberament nacional i social.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid