Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
País Basc
Detenció de tres joves independentistes bascos acusats de militar a SEGI

A part dels tres joves bascos detinguts la policia autonòmica catalana ha acudit a l'habitatge d'Aiala Zaldibar

06/05/2015 Internacional

 Avui ha estat detinguts tres dels 28 joves independentistes bascos que van ser jutjats al desembre passat acusats de ser formar part de Segi. Els noms dels joves són Xabat Moran, Bergoi Madernaz i Ainhoa Villaverde. Alguns familiars han rebut la informació a través de la policia autonòmica que la sentència condemnatòria de sis anys de presó per al grup de joves és ferma.

Segons l'agència EFE les detencions responen a una ordre d'arrest i ingrés a la presó de l'Audiència Nacional espanyola.

Aquests joves detinguts formen part del grup de 28 joves independentistes que van ser jutjats a l'Audiència Nacional espanyola el desembre passat en un altre macrojudici. En aquella ocasió la Fiscalia va retirar l'acusació contra 12 d'ells.

Segons informa Naiz.eus, els 16 joves restants estan esperant que es faci pública la sentència. Es tracta de: Xabier Arina, Ander Maeztu, Garazi Autor, Ohiana López, Imanol Salines, Eneko Villegas, Ibon Esteban, Julen Zuaznabar, Rubén Villa, Xabat Moran, Xabier Bidaurre, Aiala Zaldibar, Bergoi Madernaz, Igarki Robles, Marina Sagastizabal, Ainhoa Villaverde.

La policia catalana ha acudit també a l'habitatge d'Aiala Zaldibar, segons s'ha difós en les xarxes socials. No obstant això, no l'han trobat a casa.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid