Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Detingudes més de 20 persones per la seva militància a l'organització juvenil SEGI

 Durant el dia d'avui s'han realitzat nombroses detencions de joves bascos, acusats de formar part de SEGI. Aquesta operació ha estat desenvolupada les "Brigades d'Informació" de Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria, Barcelona i Pamplona,  sota la direcció del jutge Fernando Grande Marlaska de l'Audiència Nacional espanyola. A Barcelona s'ha produït la detenció de Marina Sagastizabal, natural d'Àlaba, que vivia a la capital catalana des del setembre, on estudia Sociologia. El pis on residia a la Barceloneta ha estat escorcollat per membres dels cossos armats. El SEPC ha emès un comunicat de posicionament i denúncia en relació a la detenció d'aquesta estudiant basca.

22/10/2010 17:54 Internacional

 

El SEPC davant la detenció de Marina Sagastizabel, estudianta de la Universitat Autònoma de Barcelona - COMUNICAT

Aquesta passada matinada l’estudianta de la Universitat Autònoma de Barcelona, Marina Sagastizabel, ha estat detinguda per ordre del jutge de l’Audiència Nacional espanyola Fernando Grande Marlaska sota l'acusació de pertinença a l'organització juvenil basca SEGI, il·legalitzada per la justícia espanyola.
L’estat d’excepció s’ha donat per darrera vegada al nostre país per l’aplicació de la Llei Antiterrorista, que ocasiona una mancança de garanties de drets ciutadans cap a la persona detinguda segons l’últim informe del relator de Nacions Unides contra la tortura. D'altra banda i per tercera vegada la comunitat internacional es qüestionava la legitimitat d'un tribunal d'excepció com l'Audiència Nacional
Des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) denunciem la privació de drets i llibertats democràtiques en que rau sotmesa l’esquerra abertzale, el paper de la violència d’Estat que suposa aquests últims segrestos i mostrar la nostra preocupació per l’alt risc de patiment de tortures que pot ocasionar la situació d'aïllament en que es troba a hores d'ara.
Per aquests motius des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans exigim:
  • La immediata posada a disposició judicial de les detingudes.
  • L’aixecament del règim d’incomunicació amb els drets a l’advocat de confiança o de contacte amb els seus familiars que suposa.
  • El posicionament unànime de tota la comunitat universitària en el control de la vulneració de drets i garanties que suposa l'aïllament.
  • La condemna unànime de l’aposta repressiva que ha emprès l’Estat espanyol front a l’inici del procés de resolució del conflicte que hi ha a Euskal Herria.
  • El suport de totes les institucions democràtiques i de la societat internacional en la solució del conflicte que viu Euskal Herria.
Prou repressió al jovent que lluita, solidaritat amb les companyes d’Euskal Herria!
Audiència Nacional: Tribunal d’Excepció!
Barcelona, 22 d'octubre de 2010
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid