Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Tribunal Suprem anul·la una condemna de sis anys de presó a 15 membres de Segi

El Tribunal Suprem ha decidit anul·lar la condemna de sis anys de presó a 15 membres de la il.legalitzada organització independentista juvenil Segi. Per tant queda sense efectivitat la sentència dictada a l'octubre de 2010 per l'Audiència Nacional espanyola que va els va condemnar a 6 anys de presó cadascú dels joves per un delicte d'integració en "organització terrorista."
 
La decisió del tribunal, que ja s'ha interpretat com un gest de l'Estat després de l'anunci d'ETA de cessar l'activitat armada, s'ha justificat perquè no es van motivar suficientment les condemnes. Es tracta de la primera resolució que es fa pública pel Suprem després del darrer comunicat d'ETA.

25/10/2011 13:54 Internacional

La resolució recull un dels motius del recurs de cassació de les defenses perquè a la sentència dictada en el seu moment per la Secció Segona de l'Audiència Nacional no apareix cap referència a les proves practicades a proposta dels advocats dels joves.

La sentència, que malgrat haver estat notificada aquest dimarts té data de 30 de setembre, recorda que el deure de motivar per part del tribunal enjuiciador s'estén tant a la prova de càrrec presentada per l'acusació com la de descàrrec oferta per la defensa, "ja que si no es fés així no es donaria satisfacció a les exigències constitucionals del dret a la tutela judicial efectiva consagrat en l'article 24 de la Constitució Espanyola".

 Els joves independentistes condemnats per l'Audiència Nacional espanyola van ser els militants de Segi Ekaitz de Ibero, Pello María Lamarca, Mikel Arretxe, Unai Pérez, Egoi Alberdi, Oier Lorente, Adur Fernández, Aitor Olaizola, Asier Mariezcurrena, Imanol Alder Vicente, Nahikari Otaegi, Urko Picaza, Beñat Apalategi, Igor Álvarez i Ekaitz Ezquerra.

Per saber-ne més:

Segi: "L'únic objectiu de l'Estat és allunyar la militància del seu treball polític"

Detingudes més de 20 persones per la seva militància a l'organització juvenil SEGI

Nova ofensiva repressora espanyola contra els joves independentistes bascos 

El poder judicial espanyol emet una altra sentència política contra l'independentisme basc

Utilització del senyal del mòbil per empresonar als joves independentistes bascos

Unes 20.000 persones donen suport a Bilbo al moviment juvenil 

 
 
L'Esquerra Independentista Basca es manifesta "per un procés polític pacífic i democràtic"  
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid