Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
"Horta és futur" celebra la retirada del PGOU amb una manifestació

“Aturem la destrucció i repensem l’horta i la ciutat des de la participació ciutadana” és un dels eslògans d’una manifestació que s’anuncia com un acte de celebració.

12/05/2015 Territori

La plataforma Horta és futur convoca un acte d'afirmació i de commemoració el dissabte 16 de maig. L'entitat, formada per associacions de veïns, llauradors, grups ecologistes, de defensa del territori, del patrimoni i de la identitat, Centres Socials, associacions d'estudiants, ONGs, ... vol celebrar amb la ciutadania la retirada del PGOU.

"És un acte de celebració perquè hem demostrat que anant tots i totes juntes hem pogut aturar (encara que siga pel moment) els plans espoliadors de l'equip de govern de l'ajuntament de València liderat per Rita barberà. Entre totes hem parat el PGOU que amenaçava a l'horta (i a la ciutat) i això, després de tants anys amargs ho hem de celebrar", així ho remarca la plataforma.

També serà un acte d'afirmació perquè "volem cridar ben fort que siga quin siga el nou govern municipal la ciutadania continuarem estant ací i ja no ens anem a estar quiets davant de plans i projectes que no vagen a favor de bé comú", afegeix l'entitat.

Així com un acte de reivindicació perquè "no sols volem aturar els desficacis com els que queden pendents en els municipis de Tavernes i Alboraia, sinó fer els nostres somnis realitat. Perquè sabem el que hem de fer per aconseguir un horta viva i productiva i anem, entre totes, a fer-ho", puntualitza. 

La manifestació comptarà amb la participació de l’humorista valencià Xavi Castillo que iniciarà l'acte d'afirmació amb una crida. També està prevista la presència de músics i actors valencians en finalitzar la manifestació.

Victòria de la campanya #hortaésfutur

La retirada del PGOU representa una victòria de la campanya #hortaésfutur, llançada en gener per la plataforma Horta és futur i materialitzada en 12.000 al·legacions i 20.000 signatures en contra.

Cal tenir en compte que els terminis marcats per a la seua aprovació abans de la fi de la legislatura eren molt curts i els ha estat impossible respondre a l'allau d'al·legacions. Una urgència que l'Ajuntament en cap moment va explicar i que segurament s'explique per l'interés de l'Ajuntament del Partit Popular per aprofitar la seua majoria absoluta per aprovar el nou PGOU.

El PGOU que es pretenia aprovar, plantejava la urbanització de 415 hectàrees de l'Horta de València. Més ciment, carreteres i rotondes en una ciutat que ha perdut 30.000 veïns en cinc anys i té actualment més de 57.000 habitatges buits i solars per a construir altres 38.000.

Aquest PGOU haguera condicionat el futur de la ciutat i l'horta durant dècades. Una decisió tan important requereix un procès intens de diàleg i participació, un consens ciutadà del que aquest PGOU mancava

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid