Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25 d'Abril
Un 25 d'Abril que marcarà un final de cicle

El País Valencià celebra un nou 25 d'Abril amb tot un seguit d'actes i amb el teló de fons de les eleccions autonòmiques i locals i la possibilitat real de foragitar el PP de les institucions valencianes. 

23/04/2015 Política

El País Valencià afronta un nou 25 d'Abril amb la proximitat de les eleccions locals i autonòmiques, unes eleccions que per primera volta en vint anys poden foragitar el Partit Popular (PP) del Palau de la Generalitat, com també de molts ajuntaments, i fins i tot de l'Ajuntament de València després de 24 anys governant la dreta espanyola el consistori de la capital valenciana.

També, hi ha tota una sèrie d'actes organitzats per la Diada, com és tradicional, que té el seu principal referent en la manifestació de la vesprada de dissabte que recorrerà a partir de les sis i des de la plaça Sant Agustí, els principals carrers de València per acabar en un concert que es farà a l'auditori de Burjassot, com és habitual. El concert sota el lema "Festa pel canvi" començarà a les 20:30 h. a Alboraia amb Els Catarres presentant nou disc, La Gossa Sorda, Zoo, Los Chicos del Maiz, Traficants de Sucre i El Diluvi.

Presentació de Poble Lliure i signatura de la “Declaració de València”

D'altra banda la marxa de la vesprada està convocada per Poble Lliure entre altres, sota el lema «País Valencià, poble lliure». Val a dir que des d'aquesta organització s'ha aprofitat la diada per fer la seva presentació pública al sud de la nació i  per inaugurar el seu nou local a València, «Espai Basset», situat al carrer Túria, 58 baix-esquerra. L'acte comptarà amb un dinar i intervencions a nivell internacional i nacional.

En aquest marc, nou organitzacions revolucionàries vingudes d’arreu del món signaran la “Declaració de València”: un compromís de lluita per la sobirania dels pobles i de defensa del dret a l’autodeterminació, contra les agressions de l’imperialisme, per a construir una alternativa global al capitalisme, fonamentada en la justícia social i la llibertat de totes les nacions.

L’acte de signatura de la “Declaració de València” s’efectuarà just després de la presentació de Poble Lliure, organització estratègica de l’esquerra independentista, en la inauguració de la seva seu nacional a la ciutat de València. Després dels parlaments d’organitzacions d’àmbit nacional, com la CUP i el SEPC, així com d’altres col·lectius independentistes del País Valencià, serà el torn de l’acte internacional, amb la participació de representants de diverses organitzacions internacionalistes.

El Front Popular per a l’Alliberament de Palestina, l’Scotish Socialist Party i el Comando Hugo Chávez Frías (en representació del Gran Polo Patriótico veneçolà), vestiran un acte d’àmplia projecció internacional, on també comptaran amb representants de moviments polítics de les nacions oprimides per l’Estat espanyol: de Galiza, la Unión do Pobo Galego, el Movemento Galego ao Socialismo i Primeira Linha; d’Euskal Herria, Sortu; i, d’Andalusia, el partit Andalusia Comunista.

Després de l’acte polític, els diversos representants internacionals, juntament amb la militància de Poble Lliure, participaran a la manifestació a favor del dret a decidir, sumant-se al bloc de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià.

 "Unim les lluites. Construïm Unitat Popular"

La marxa també ha estat convocat per la resta de les organitzacions de l'Esquerra Independentista: Alertà Solidària, la CUP, Endavant-OSAN, la COS, el SEPC i Arran, sota el lema «Unim les lluites. Construïm Unitat Popular». I d'altra banda, la convocatòria d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) organitzadora de la manifestació que sota el lema «Suma't al futur», per a l'entitat cultural aquesta diada i les properes eleccions «pot marcar l’inici del futur que permetrà al País Valencià eixir de la crisi econòmica i social, posar fi a la discriminació lingüística i cultural, i recuperar la nostra dignitat com a poble».

Plataforma pel Dret a Decidir (PDaD)

També col·lectius com la Plataforma pel Dret a Decidir (PDaD) convoquen a la manifestació, Plataforma des de la qual també s'ha aprofitat el context de la Diada per organitzar tot un seguit d'actes que es realitzen des de la PDaD i els joves de la JODaD. En primer lloc, demà divendres tindrà lloc una xerrada pel dret a decidir dels pobles, amb la participació de les organitzacions polítiques Bildu, BNG, ANC, ASM, PDaD, Intersindical i SEPC. L'acte es realitzarà a la SC El Micalet (C/.Guillem de Castro, 73) de València a partir de les 19 h.

A l'endemà, dissabte 25 d'abril, tindrà lloc a la Intersindical Valenciana (c/.Joan de Mena,22) i organitzat per Joves pel Dret a Decidir (JODaD) a partir de les 11:30 h. i amb representació les organitzacions juvenils internacionals i nacionals ANJI, Yesca, CUT, Isca (joventut del Movemento Galego ao Socialismo), Unión da Mocidade Galega (la joventut de la Unión do Pobo Galego) i Joves d'Esquerra Republicana del País Valencià (JERPV) tindrà lloc una xarrada sota el lema "Els pobles pel dret a decidir".

La CUP a les eleccions locals

El País Valencià afronta també unes eleccions locals i autonòmiques amb la vista posada en el més que possible canvi de govern al front de la Generalitat Valenciana, ja que la més que possible derrota electoral del Partit Popular valencià, instal·lat al Palau de la Generalitat des de les eleccions de 1995, obri la possibilitat d'un pacte entre les formacions de l'oposició: PSPV-PSOE, Compromís i EUPV, comptant també amb la irrupció de Podem i Ciudadanos.

Val a dir també que la CUP es presenta a tres municipis valencians: Biar, a la comarca de l'Alcoià, Almàssera, a la comarca de l'Horta Nord, llista que tancarà Guillem Agulló, i Pedreguer, a la Marina Alta. Per part de Biar i Almàssera s'han organitzat diferents actes de precampanya per al proper diumenge, que comptaran amb la presència de la diputada Isabel Vallet. D'una banda Almàssera ha organitzat un esmorzar amb la diputada i el cap de llista, Jesús Frare, mentre que Biar ha organitzat a la vesprada una celebració del 25 d'Abril i presentació de la candidatura, amb un concert de Cesk Freixas, lectura de manifest del 25 d'Abril, i parlaments d'Eduard Garcia, cap de llista per la CUP de Biar, Ester Ferriz, segona en la candidatura i Isabel Vallet, diputada al Parlament de Catalunya per la CUP-AE. Els actes es realitzaran a la plaça del Raval del poble.

Victòria de "Per l'Horta" contra l'especulació

El PGOU que es pretenia aprovar per part de Rita Barberà (PP), plantejava la urbanització de 415 hectàrees de l’Horta de València, la qual cosa suposava “més ciment, carreteres i rotondes en una ciutat que ha perdut 30.000 veïns en cinc anys i té actualment més de 57.000 habitatges buits i solars per a construir altres 38.000”. Així mateix, Per l’Horta sosté que el PGOU “haguera condicionat el futur de la ciutat i l’horta durant dècades”, i subratlla que una decisió “tan important requereix un procés intens de diàleg i participació, un consens ciutadà del que aquest PGOU mancava”.

Per al col·lectiu Per l’Horta, “ha estat la resposta ciutadana la què ha bloquejat el PGOU ja que els terminis marcats per a la seua aprovació abans de la fi de la legislatura eren molt curts i els ha estat impossible respondre a l’allau d’al·legacions. Una urgència que l’ajuntament, segons denuncia el col·lectiu per l’Horta al seu web, “en cap moment ha explicat i que segurament s’explique per l’interés de l’ajuntament del Partit Popular per aprofitar la seua majoria absoluta per aprovar el nou PGOU”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid