Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ENSENYAMENT
El govern segueix legitimant el TC

La Generalitat ha recorregut al Tribunal Constitucional el decret del govern espanyol que l'obliga a pagar una plaça escolar privada en castellà

15/10/2014 Llengua

La Generalitat de Catalunya ha aprovat presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional (TC) contra el decret del govern espanyol que l'obliga a pagar una plaça escolar privada en espanyol a les famílies que sol·licitin que el seu fill sigui escolaritzat en aquesta llengua.

El Govern català considera que el decret del Ministeri d'Educació suposa "una invasió i detriment de les competències de la Generalitat en matèria d'educació i llengua pròpies". El recurs, segons ha informat la Generalitat, al·lega que "l'Estat no disposa de competències per establir aquest mecanisme" i que "suposarà una separació dels alumnes per raó de llengua, el que és contrari al règim lingüístic de l'ensenyament a Catalunya".

Aquestes despeses d'escolarització en castellà estan previstes a la disposició addicional 38 de la LOMCE, que ja va ser objecte de recurs per part de la Generalitat. El decret que recorrerà la Generalitat atribueix a l'Estat espanyol la facultat de substituir les comunitats autònomes quan aquestes no garanteixin l'ensenyament en espanyol "en una proporció raonable", i disposa l'escolarització d'aquests alumnes en centres privats amb aquesta oferta i remarca que el cost anirà a càrrec de la Generalitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid