Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
Manifestació contra les polítiques educatives de Wert i Rigau

La mobilització, que tindrà demà lloc a les 12 h a la plaça Urquinaona de Barcelona, reclamarà “un canvi radical” en les polítiques educatives dels governs de CiU a Catalunya i PP a Madrid.

16/05/2014 Educació
Manifestació contra polítiques educatives de Wert i Rigau Manifestació contra polítiques educatives de Wert i Rigau

La comunitat educativa catalana, agrupada sobre el paraigua del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), ha convocat una mobilització demà a Barcelona per protestar, una vegada més, contra les polítiques de retallades de la Generalitat i contra la reforma educativa del ministre Wert, les dues principals amenaces que consideren que planen sobre la qualitat de l’educació a dia d’avui.

“En un context en què s’ha reduït en 1.000 euros l’aportació per alumne en els últims tres anys, o que es tanquen línies de centres públics en comptes de baixar les ràtios, hem de tornar a sortir al carrer”, proclamava Maria Vinuesa, de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Aquests eren dos dels exemples que ha posat, però el document del MUCE és un autèntic memorial de greuges, sobretot pel que fa a les polítiques del Govern català. Les reduccions en el finançament de les escoles bressol, l’augment del preu de les matrícules universitàries, la retallada en formació permanent del professorat o la contractació “precària” de substituts són algunes de les queixes per les quals es convoca la protesta, segons informa el Diari de l'Educació.

Demanen un blindatge legal contra la LOMCE al Parlament

L’altre front al qual s’enfronta el MUCE és l’aplicació de la llei orgànica de millora de la qualitat educativa, la denominada llei Wert, contra la qual ja ha demanat al Govern de la Generalitat que lideri una campanya d’insubmissió de les escoles catalanes. A més a més, aquest dilluns ha presentat una proposta que traslladarà al Parlament de Catalunya perquè desenvolupi “un cos legal” que garanteixi el no acatament de la normativa del PP. La Càmera catalana ja es va posicionar en contra de la LOMCE ara fa un any, amb una resolució aprovada per la majoria de partits, però ara la comunitat educativa reclama “que es concretin les mesures” legals que blindin Catalunya contra la llei.

El pas pel Parlament és una de les “tres potes” de l’actuació del MUCE contra la llei Wert, segons ha explicat Jaume Aguilar, de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica. Els altres dos camps d’acció són els propis centres educatius -alguns dels quals ja treballen per preparar la insubmissió, segons s’ha dit avui- i els municipis catalans.

La proposta que el MUCE traslladarà en els propers dies al Parlament, que serveixi de base per a aquest hipotètic blindatge legal, va en la línia de les principals demandes que ja incloïa la resolució de l’any passat, i que són set en total: que es compleixi el dret universal a l’educació, que es garanteixi la inclusivitat al sistema educatiu de Catalunya, que s’eviti la segregació escolar per qualsevol motiu, que s’avanci cap a una major democràcia als centres, que hi hagi corresponsabilitat en l’educació i que es blindi el sistema d’immersió lingüística en català.

USTEC·STEs (IAC)

Com a organització membre del MUCE convoca a tota la societat a aquesta manifestació contra les polítiques educatives de Wert i Rigau.

El sindicat expressa així un cop més el rebuig més absolut a la manera de fer de la consellera Rigau, que menysté sistemàticament la representació sindical, l'aprovació unilateral del decret que regula la provisió de llocs de treball als centres públics del Departament d'Ensenyament n'és un exemple.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid