ENSENYAMENT
El govern segueix legitimant el TC

La Generalitat ha recorregut al Tribunal Constitucional el decret del govern espanyol que l'obliga a pagar una plaça escolar privada en castellà

15/10/2014 Llengua

La Generalitat de Catalunya ha aprovat presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional (TC) contra el decret del govern espanyol que l'obliga a pagar una plaça escolar privada en espanyol a les famílies que sol·licitin que el seu fill sigui escolaritzat en aquesta llengua.

El Govern català considera que el decret del Ministeri d'Educació suposa "una invasió i detriment de les competències de la Generalitat en matèria d'educació i llengua pròpies". El recurs, segons ha informat la Generalitat, al·lega que "l'Estat no disposa de competències per establir aquest mecanisme" i que "suposarà una separació dels alumnes per raó de llengua, el que és contrari al règim lingüístic de l'ensenyament a Catalunya".

Aquestes despeses d'escolarització en castellà estan previstes a la disposició addicional 38 de la LOMCE, que ja va ser objecte de recurs per part de la Generalitat. El decret que recorrerà la Generalitat atribueix a l'Estat espanyol la facultat de substituir les comunitats autònomes quan aquestes no garanteixin l'ensenyament en espanyol "en una proporció raonable", i disposa l'escolarització d'aquests alumnes en centres privats amb aquesta oferta i remarca que el cost anirà a càrrec de la Generalitat.