Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1992- Independència d'Eslovàquia

El parlament eslovac aprova la declaració d'independència de la nació eslovaca

17/07/1992 Tal dia com avui
El 17 de juliol de 1992, el parlament eslovac va aprovar la declaració d'independència de la nació eslovaca. El 25 de novembre de 1992 es va signar la separació de Txecoslovàquia en dos estats (Txèquia i Eslovàquia) i el procés va culminar l'u de gener de 1993 amb la separació negociada, pacífica i amistosa (Txecoslovàquia va exisitir fins el 31 de desembre de 1992).

Declaració d'Independència:

Nosaltres, el democràticament electe Consell Nacional Eslovac, declarem solemnement que la lluita de mil anys de la nació eslovaca per l'emancipació ha estat completada.

En aquest moment històric, declarem el dret natural a l'auto-determinació de la nació eslovaca, tal com consagren tots els acords i tractats internacionals sobre el dret dels pobles a l'auto-determinació.

Reconeixent el dret dels pobles a la lliure determinació, per la present declarem també que volem crear lliurement els camins i maneres del nostre estat i la nostra forma de vida nacional, tot respectant els drets de tothom, ciutadans, nacions, minories nacionals i grups ètnics, llegat democràtic i humanístic d'Europa i del món.

Per virtut d'aquesta declaració, el Consell Nacional Eslovac proclama la República Eslovaca com a base per a l'estat sobirà de la Nació Eslovaca.

Bratislava 17 juliol 1992

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid