Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Abocadors
Impugnaran el Pla del Centre Direccional de Cerdanyola si no es declara sòl contaminat

La Plataforma Cerdanyola sense Abocadors impugnarà el Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional si no recull la declaració de sòl contaminat en la remediació de l'abocador tòxic de Can Planas. Tamé van explicar les darreres irregularitats i moviments entorn la venda de parcel·les comercials en un web malgrat que el Pla no era aprovat, i que la Generalitat va fer retirar de seguida

13/03/2014 Territori

En una roda de premsa d'ahir, els membres d'aquesta plataforma van alertar sobre l'anunci que l'actuació a l'abocador es farà "d'acord a l'estudi hidrogeològic", fet que suposa tractar-lo com un abocador més amb un simple tractament de gestió que d'usos urbanistics previstos a la zona.

La plataforma contra els abocadors assegura que mentre l'estudi realitzat per la consultora IDOM al 2003 tractava Can Planas com a sòl contaminat, l'estudi hidrogeològic fet al 2012 per investigadors de la UPC i del CSIC, és un informe de gestió que tracta Can Planas com un abocador més. Iñigo Enterría, portaveu de la plataforma, va assegurar que es plantejar gestionar l'abocador d'acord als "usos previstos en la planificació urbanística i sense comptar amb el contingut tòxic i cancerígen."

La plataforma considera que remeiar un abocador és "quelcom més que fer uns dipòsits de lixiviats, uns pous de bombeig per evitar l'entrada d'aigua o canalitzar el gas que es produeix", proposta que adverteixen que es preveu en base a l'estudi hidrogeològic. Una actuació que a més obvia altres opcions d'actuació directa com l'extracció o el segellat parcial o total.

Presses, silencis i negociacions sobre les parcel·les contaminades que trontollen

Durant la roda de premsa els membres de la plataforma van recordar que no és habitual que es presenti un Pla Urbanístic quan encara no s'ha portat a terme l'aprovació provisional ni la definitiva. En aquest sentit, van denunciar que les entitats que vam presentar al·legacions "encara no hem rebut cap resposta de si són estimades o desestimades."

També van destacar que la precipitació i les preses per a presentar públicament el projecte obeeixen a pressions relacionades amb el Centre Comercial: "No sé si saps que vam descobrir que les parcel·les estaven a la venda i que la Generalitat va obligar a l'empresa a retirar l'anunci. Creiem que hi ha hagut pressions en relació a aquestes parcel·les, a aquesta empresa, per a tenir garanties immediates que el projecte tira endavant."

Per això, tal i com van exposar, consideren com a possible "que les negociacions que ja estan tancades des de fa temps de la compra-venda dels terrenys destinats a Centre Comercial ara perillaven si el Govern no donava mostres que el projecte urbanístic era ferm, i per aquest motiu van precipitar-se, ja que en el darrer mes a causa que la ciutadania havia descobert la venda de parcel·les comercials en un web i havia denunciat que les parcel·les eren a la venda malgrat que el Pla no era aprovat, la Generalitat els les havia fet retirar."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid