Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Màfia dels residus
Els residus de Cerdanyola i Sant Cugat, a Antifrau
21/04/2012 Territori
La Plataforma contra l'abocador de resiuds de Can Fatjó dels Aurons i la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Cugat han convidat l'Oficina Antifrau perquè investigui la implantació d'un abocador en aquesta zona a tocar de Bellaterra. Aquest projecte ha generat moltes protestes veïnals i se suma als nombrosos abocadors situats a la zona, especialment a Cerdanyola del Vallès.

Tal i com recull una notícia d'El Punt, fa un mes l'EMD (Entitat Metropolitana Descentralitzada de Bellaterra) de Cerdanyola va advertir que portaria l'Ajuntament i la Generalitat als tribunals per haver deixat que l'empresa Puigfel SA continués fent l'extracció de terra de l'argilera Almar amb una llicència caducada, "una resolució en contra del Parlament i dels plens de cada municipi, una declaració d'incompatibilitat urbanística per fer l'abocador i la denegació del permís ambiental de la Generalitat."

A això se suma la iniciativa de la plataforma i els veïns de Sant Cugat presentant a Antifrau fins a 19 documents des de l'any 2009 amb els quals volen demostrar, segons la seva denúncia, que s'estan produint “irregularitats en la concessió de llicències, falta de transparència i ocultació d'informació, irregularitats en àmbits urbanístics, ambiental i de mines que poden generar enriquiment indegut per part de les dues administracions implicades”.

L'empresa Puigfel, responsable de la gestió de molts abocadors i argileres des dels anys del franquisme, i acusada reiteradament de pràctiques mafioses, va comprar els drets miners de l'argilera el 2009 i una participació de la UTE Explotacions Can Fatjó dels Aurons pel rebliment (per omplir amb residus) del forat.

Segons la notícia d'El Punt, Puigfel va presentar el 7 de febrer del 2011 un pla de labors a la direcció general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial per treure terres i subministrar-la per fer treballs de segellats d'altres abocadors. Tot un negoci lucratiu d'extracció i farciment de residus amb el beneplàcit i el monopoli concedit des de l'Administració.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid