Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Residus tòxics
Un vídeo denuncia la història de negligències i interessos dels abocadors a Cerdanyola

L'audiovisual denuncia l'abocament incontrolat de més de dos milions de tones de residus tòxics a Cerdanyola durant la dècada dels anys 70 i 80, i com posteriorment l'administració i els partits governants ha estat negligents i irresponsables davant l'amenaça per a la salut dels ciutadans.

03/10/2012 Territori

Un vídeo està difonent la història de l'abocador de Can Planas, situat a la Plana del Castell de Cerdanyola. El moviment popular pel sanejament d'aquest abocador a hores d'ara encara denuncia el cúmul d'irregularitats, irresponsabilitats i interessos de partits i l'administració, que miren cap a una altra banda a l'hora d'abordar el problema de la toxicitat de l'abocador de Can Planas.

L'audiovisual, promogut per la Plataforma Cerdanyola sense abocadors, denuncia l'abocament incontrolat de residus tòxics a Cerdanyola durant la dècada dels anys 70 i 80, i com posteriorment aquest abocador va ser cobert tirant terra al damunt, sense sanejar.

Aquest vídeo de denúncia explica el conjunt de negligències de les administracions autonòmica i local que han permès l'existència i perduració d'aquest abocador tòxic, un vertader atemptat contra la salut i el futur de la població de Cerdanyola.

La Plataforma Cerdanyola sense abocadors, formada per diverses entitats i partits d'aquesta localitat, porta anys reclamant a les administracions que apliquin la declaració de sòl contaminat per a la zona afectada pels abocadors de Can Planas, així com també i l’aplicació de solucions definitives descontaminació. 

El moviment antiabocadors ha reclamat sempre l'acord a al Reial Decret 9/2005 de sòls contaminats per aquests terrenys que cobreixen més de dos milions de tones de residus tòxics. En nombroses ocasions han recordat que aquests residus  soterrats "superen els nivells genèrics de referència de risc d’afectació al medi i a la salut de les persones per contaminants com hidrocarburs, metalls pesants, PCB’s (un element potencialment cancerígen que s’utilitzava a les neveres i que la OMS va prohibir fa anys), compostos halogenats, entre d’altres”.

Valora
Vídeos
Cerdanyola: Benvinguts/des al poble dels abocadors tòxics
L'audiovisual denuncia l'abocament incontrolat de residus tòxics a Cerdanyola durant la dècada dels anys 70 i 80, i les posteriors negligències i interessos sobre el sòl on es troben soterrats
Protesta: Exigim el desmatellament de l'abocador de Can Planas (setembre 2011)
Abocador de residus tòxics de Can Planas. Cerdanyola del Vallès
Roger Caballé, membre de la Plataforma Cerdanyola sense abocadors i llicenciat en ciències químiques, ens explica l'extensió i continguts de l'abocador de Can Planas in situ.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid