Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria
Ha mort Modest Giró, un dels darrers veterans del Regiment Pirinenc núm.1 de Catalunya

La mort del lluitador antifeixista Modest Giró, als 98 anys, ha passat desapercebuda, mentre els mitjans catalans dediquen comentaris hagiogràfics a l'exfalangista Adolfo Suárez

23/03/2014 Història

Modest Giró i Marsal (1915-2014) va morir divendres a l'edat de 98 anys. Badaloní, va ser combatent durant la Guerra dels Tres anys a la Companyia d'Esquí del Regiment Pirinenc número 1 de Catalunya.

Descrit com "bon amic dels seus amics, generós, gran patriota i viatger incansable", era un dels darrers veterans supervivents que havien format part del del Regiment Pirinenc.

L'enterrament es va realitzar ahir a Badalona, en una cerimònia íntima.

Poc reconeixement per als combatents del  Regiment Pirinenc Núm. 1

El març del 2012 es va realitzar un homenatge al Regiment Pirinenc Núm. 1 de Catalunya a la sala d’actes del CADCI. L’acte va comptar amb la participació dels historiadors Jaume de Ramon i Vidal (autor d’un estudi sobre el Regiment Pirinenc) i Antonio Gascón Ricao. Durant l’acte també van intervenir diferents veterans del Regiment Pirinenc.

Fora d'aquest acte i de l'estudi de Jaume de Ramon i Vidal, els combatents antifeixistes del Regiment Pirinenc, de procedència i convincions separatistes, ha estat poc reconeguts per les institucions catalanes i els partits de l'òrbita sobiranista o de l'independentisme.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid