Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jorge Fernández Díaz: creu el lladre que tots roben.
10/01/2014 Hemeroteca
Toni Cucarella Toni Cucarella

Creu el lladre que tots roben. Ho sap perfectament, que només és ell qui roba. Però com a més de lladre és cínic, acusa tothom d'haver comès el seu mateix delicte. Però no a manera d'injustificable justificació, sinó com a estratègia. Emmerdar tothom amb la merda que només ell caga i escampa. Per això el ministre espanyol Jorge Fernández Díaz diu això que diu: que hi ha famílies que no han pogut celebrar el Nadal per culpa del sobiranisme.

Recordem que Jorge Fernández Díaz va ser Governador Civil d'Astúries (1980-1981) i de Barcelona (1981-1982). Segurament, deixeble de Rodolfo Martín Villa, Ministre de Governació fins l'any 1979, i més tard d'Administracions Públiques i vicepresident del Govern. Són els anys de major efervescència i contundència de l'anticatalanisme al País Valencià. Són els anys dels atemptats impunes a Joan Fuster i Sanchis Guarner, entre d'altres. Anys de mentides i d'intoxicació. L'espanyolisme busca la confrontació entre valencians «para ofrendar nuevas glorias a España». Són els anys en què els catalans ens ho volen furtar tot als valencians, segons els espanyols, sobretot la llengua i la paella. Així, gràcies a aquesta estatègia de confrontació, passem de dir «valencians i catalans, cosins germans», a exclamar «no mos fareu catalans» i «abans moros que catalans». La història dels valencians és reinventada pels espanyols per negar-nos els orígens i manipular-nos la identitat. Els catalans que ballaven sardanes als jardins del Paterre de València deixen de ballar-les per culpa de tantes amenaces i agressions.

1983. Sóc en un supermercat del barri d'Hostafrancs, a Barcelona, on fa a penes unes setmanes que m'hi he posat a viure. Entre els prestatges escolte una conversa entre dues dones. L'una li explica a l'altra, entre sanglots, que enguany no han baixat a València per celebrar el Nadal amb els parents d'allà. Es plany que ara els parents valencians els acusen d'imperialistes, de voler robar-los-ho tot, als valencians. Diu que no ho entén. No entén què ha passat a València. Potser Jorge Fernández Díaz sí que ho sap, què passava, i què passa encara al País Valencià. Per això diu això que diu. Perquè sap de què parla. Perquè creu el lladre que tots roben. Però només roba ell.

Valora
Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  5. Valencians amb Puigdemont
  6. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  7. Presentació del llibre "Torturades. Via Laietana, 43. Vint-i-dues dones, testimonis del terror (1941-2019)"
  8. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
  9. CUP-SOM POBLE presenta a La Bisbal d'Empordà les candidatures per a les eleccions municipals
  10. Mobilitzacions a diverses poblacions de Catalunya Nord en contra de la reforma de les pensions
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid