Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jorge Fernández Díaz: creu el lladre que tots roben.
10/01/2014 Hemeroteca
Toni Cucarella Toni Cucarella

Creu el lladre que tots roben. Ho sap perfectament, que només és ell qui roba. Però com a més de lladre és cínic, acusa tothom d'haver comès el seu mateix delicte. Però no a manera d'injustificable justificació, sinó com a estratègia. Emmerdar tothom amb la merda que només ell caga i escampa. Per això el ministre espanyol Jorge Fernández Díaz diu això que diu: que hi ha famílies que no han pogut celebrar el Nadal per culpa del sobiranisme.

Recordem que Jorge Fernández Díaz va ser Governador Civil d'Astúries (1980-1981) i de Barcelona (1981-1982). Segurament, deixeble de Rodolfo Martín Villa, Ministre de Governació fins l'any 1979, i més tard d'Administracions Públiques i vicepresident del Govern. Són els anys de major efervescència i contundència de l'anticatalanisme al País Valencià. Són els anys dels atemptats impunes a Joan Fuster i Sanchis Guarner, entre d'altres. Anys de mentides i d'intoxicació. L'espanyolisme busca la confrontació entre valencians «para ofrendar nuevas glorias a España». Són els anys en què els catalans ens ho volen furtar tot als valencians, segons els espanyols, sobretot la llengua i la paella. Així, gràcies a aquesta estatègia de confrontació, passem de dir «valencians i catalans, cosins germans», a exclamar «no mos fareu catalans» i «abans moros que catalans». La història dels valencians és reinventada pels espanyols per negar-nos els orígens i manipular-nos la identitat. Els catalans que ballaven sardanes als jardins del Paterre de València deixen de ballar-les per culpa de tantes amenaces i agressions.

1983. Sóc en un supermercat del barri d'Hostafrancs, a Barcelona, on fa a penes unes setmanes que m'hi he posat a viure. Entre els prestatges escolte una conversa entre dues dones. L'una li explica a l'altra, entre sanglots, que enguany no han baixat a València per celebrar el Nadal amb els parents d'allà. Es plany que ara els parents valencians els acusen d'imperialistes, de voler robar-los-ho tot, als valencians. Diu que no ho entén. No entén què ha passat a València. Potser Jorge Fernández Díaz sí que ho sap, què passava, i què passa encara al País Valencià. Per això diu això que diu. Perquè sap de què parla. Perquè creu el lladre que tots roben. Però només roba ell.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid