Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita dels docents
L'STEI proposa la Desobediència Civil al calendari aplicació del TIL

La campanya es proposarà al conjunt de la comunitat educativa de les Illes

05/11/2013 Educació

L’STEI ha elaborat una campanya de desobediència civil al calendari d’aplicació del TIL que proposarà al conjunt de comunitat educativa de les Illes.

La campanya té com a objectiu donar resposta a la demanda dels docents que veuen la inaplicabilitat del TIl i del caos que està creant dins els centres. També per reactivar la negociació i per continuar demanant la voluntarietat del calendari d’aplicació del TIL i va dirigida als treballadors i treballadores de l’educació i també als pares i mares. La campanya pretén recollir signatures per iniciar de forma coordinada, massiva i unitària, la desobediència civil cas que la conselleria no negociï amb els comitès de vaga un bon acord que inclogui la voluntarietat del TIL a totes les etapes educatives.

Portaran la proposta  a la resta de membres de la Junta de personal docent no universitari, a l’Assemblea de docents de Mallorca, a la Plataforma Crida, a la Coordinadora de professorat preocupat d’Eivissa, als Docents associats de Formentera, als docents de Menorca i a la FAPA i la COAPA.

Per saber quanta gent estaria disposada a fer desobediència civil, cas que fóssin més del 50% a fer-la, els hi demanaran que omplint  full i el reenvieu al sindicat. "Nosaltres farem el recompte i procurarem que aquesta sigui una nova mesura de pressió per tal de forçar la negociació de la plataforma reivindicativa" assegura el sindicat.

Segons els serveis jurídics del sinsicat, la conselleria ho tendrà molt difícil per actuar contra els docents

L'STei apunta que "sempre tenim l’amenaça de l’obertura d’un expedient disciplinari, però la situació és greu i hi ha gent que vol prendre aquest risc. Moltes lleis injustes s’han tombat amb aquesta mesura de la lluita no violenta". Posen l'rxrmple de Gandhi ja va dir que “Quan una llei és injusta allò correcte és desobeir-la”.

En realitat es manifesten en contra del l calendari d’aplicació del TIL perquè no ha passat mai pel consell escolar d’illes balears, ni per mesa sectorial d’educació, ni per la comissió d’educació del Parlament de les illes, ni tampoc, i el que és més greu, pel consell consultiu. "Un calendari d’aplicació dins educació que mai no ha estat ni negociat, ni consensuat".

Assegura que el dret a la participació de la comunitat educativa en els temes que els afecten està recollit a la constitució espanyola. I el govern de José Ramon Bauzá, no ha donat satisfacció en aquest dret. A Galícia una tercera part del professorat s’ha declarat insubmís davant el decret de trilingüe. De 30.000 treballadors docents 10.000 s’hi han declarat insubmissos, informa el sindicat.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid