Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
VAGA INDEFINIDA
Acostament de posicions entre Educació i docents a les Illes

Les autoritats educatives del Govern han garantit que els directors de Maó tindran un procediment ràpid.

02/09/2013 Educació

La consellera d'Educació, Joana Maria Camps, ha acordat amb els sindicats del personal docent obrir una negociació sobre l'aplicació del trilingüisme a partir del pròxim curs, que comença el 13 de setembre amb l'amenaça d'una convocatòria de vaga per part del professorat tot i que els sindicats podrien repensar-se-la, segons informa dBalears

Camps s'ha compromès a accelerar la resolució dels expedients disciplinaris contra els tres directors d'instituts de Maó expulsats de manera cautelar per oposar-se a refer els projectes educatius dels seus centres seguint les instruccions del decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) perquè no els podrien aprovar els respectius consells escolars, tal com marca la llei.

Els representants sindicals que han participat aquest dilluns a la reunió de la Taula Sectorial d'Educació convocada a la seu de la Conselleria han considerat insuficient l'oferta de diàleg de Camps, però han admès que l'obertura d'un procés negociador pot fer que reconsiderin la convocatòria de la vaga de l'inici de curs.

Amb un calendari encara per fixar, els sindicats i l'administració educativa negociaran sobre les condicions laborals dels docents, la convocatòria d'oposicions, el catàleg de places en funció del TIL, la formació del professorat, la creació d'una taula d'experts per avaluar la posada en marxa del model trilingüe i la situació dels interins.

"La Conselleria està oberta a parlar, com ja vaig dir fa quatre mesos, de les condicions laborals dels professors", ha assegurat Joana Maria Camps després de la reunió, en què ha incidit, ha dit, que "el TIL no té marxa enrere".

No obstant això, "se'ls han ofert moltes altres coses" sobre el desenvolupament del model d'ensenyament en tres llengües, des de la negociació de la catalogació de places a la millora de la formació del professorat i l'avaluació del sistema mitjançant una comissió d'experts, ha incidit la consellera.

"Que cap professor pensi que veurà retallades les seves condicions laborals per l'aplicació del Tractament Integrat de Llengües", ha recalcat la titular d'educació, que confia que els sindicats reconsiderin el seu plantejament i el curs comenci amb normalitat , que és "el que interessa". Pel que fa a l'exigència que es resolguin sense sancions dels expedients oberts als tres directors d'instituts de Maó, Camps ha assegurat que el seu departament "no pot anul·lar" els procediments en curs, però sí que pot accelerar-los.

El secretari general de l'STEI, Biel Caldentey, ha qualificat d '"insuficient" la proposta de diàleg de la conselleria, però ha reconegut que pot servir per "reconduir" el conflicte, sobretot si l'oferta ve acompanyada d'una solució satisfactòria per al cas dels directors de Menorca expulsats. "És un expedient que s'ha formulat amb criteri polític", ha incidit el líder del sindicat majoritari al sector, que també ha valorat que Educació s'avingui a negociar el restabliment de "els drets econòmics laborals i socials del professorat" i "un nou pacte d'estabilitat" .

Tanmateix, l'STEI manté les assemblees d'afiliats convocades per avui i convocarà vaga per al divendres de la setmana vinent si és la decisió majoritària dels professors. "Hi ha una gran desconfiança perquè hi ha hagut campanyes de desprestigi del professorat, projectes com la llei de símbols i la llei de convivència i una certa criminalització d'un segment del professorat . Ens hem d'atenir als fets", ha declarat Caldentey, amb les opinions han coincidit els representants de la resta de sindicats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid