Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Règim de sancions contra els enllaçats a les Illes

Pretén multar amb 10.000€ als centres escolars per penjar "símbols no permesos o no autoritzats d'acord amb el que estableix aquesta llei"

27/07/2013 Llengua

El Govern Balear ha aprovat la Llei sobre l'ús de Símbols Institucionals de les Illes Balears, que pretén prohibir l'ús de qualsevol símbol considerat “no oficial” en els edificis públics de la Comunitat Autònoma Balear. Aquesta llei pretén silenciar les protestes contra els atacs a la llengua per part del govern Bauzà.

Tot i que la Llei "no prohibeix explícitament", per poder penjar llaços amb la bandera catalana a les façanes dels centre escolars públics i concertats de les Illes caldrà sol·licitar prèviament l'autorització de col·locació de símbols de catalanitat a la conselleria competent.

Sancions contra els llaços

Aquesta Llei pretén dissuadir els centres de penjar llaços mitjançant un fort règim sancionador.
 
Es preveuen infraccions lleus (multes de 500 a 2.000 euros) en els casos d'utilitzar, "en la bandera de les Illes Balears, en l'escut de la comunitat i a la resta d'emblemes oficials de l'Administració pública de les Illes Balears qualsevol símbol o sigles de partits polítics, sindicats, associacions o entitats privades." També en el cas de no disposar de placa identificativa amb el logotico del Govern, "en els béns immobles afectes als serveis públics propis de la CAIB, els afectats per un concert amb el Govern, o els sostinguts totalment o parcialment amb fons públics de la CAIB. O bé en el cas d'incomplir el que estableixen l'apartat "la bandera de les Balears".

Quant a les infraccions greus (objecte de sanció de multa de 2.001 a 5.000 euros), està previst que es pugui multar per "No adoptar les mesures adequades perquè cessi de manera immediata l'ús no permès o no autoritzat d'acord al que estableix aquesta llei (responsable o substitut)"
 
La mesura més agressiva correspon a les de les infraccions molt greus (amb sancions de multa de 5.001 a 10.000 euros) per "Utilitzar o col·locar, en els béns immobles o mobles afectes a serveis públics de la Comunitat Autònoma símbols no permesos o no autoritzats d'acord amb el que estableix aquesta llei."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid