Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Enllaçats per la llengua
Educació torna a retirar el llaç de l'IES Marratxí

Manacor s'aixeca farcida de llaços pel català

04/04/2012 Llengua
L'IES de Marratxí va rebre ahir horabaixa una visita sorpresa de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (IBISEC) per llevar-los el llaç que tenien penjat a la façana de la casa del conserge. En menys d'una setmana, és el segon llaç que lleven del centre, el primer es retirà dijous, segons informa el Diari de Balears

Ahir, a les cinc de l'horabaixa, un tècnic de l'IBISEC i una inspectora es personaren al centre. El tècnic, que aquesta vegada sí que utilitzà casc de seguretat, entrà al pati de l'habitatge del conserge i des d'allà despenjà el llaç.

La inspectora fou l'encarregada d'aixecar acta de tot el que passà. Mentre l'operari retirava el llaç, un grup d'alumnes i de pares protestava amb pancartes a favor del català. El llaç, però, ja torna a lluir a l'entrada del centre. La direcció de l'institut vol que la "senyera" sigui ben visible i s'estan plantejant penjar-la des d'uns llums de l'amfiteatre que permetrien visualitzar-la de ben enfora.

El director, Jaume March, reflexionà ahir que "hi ha doblers per comprar una escala per despenjar el llaç i pels desplaçaments, però no per arreglar els problemes que tenim al centre".

La visita sense previ avís de la Conselleria d'Educació es produí l'endemà que el gerent de l'IBISEC advertís el director que calia llevar el llaç de la façana. L'equip directiu els respongué que el tema es tractaria en el pròxim consell escolar després de Setmana Santa i que llavors ja se'ls comunicaria quina decisió s'havia pres. Tanmateix, lluny d'esperar, la Conselleria actuà ahir horabaixa sense comunicar-ho a la direcció de l'IES.

De la seva banda, FETE-UGT va presentar dilluns a la Inspecció de Treball i Seguretat Social de les Illes Balears una denúncia contra l'BISEC per retirar els llaços de l'institut de Marratxí "sense les mesures de seguretat establertes en les normatives de prevenció de riscs laborals per als treballs temporals en altures".

Manacor s'aixeca farcida de llaços pel català

Els principals carrers, fanals, comerços i monuments del centre de la ciutat de Manacor han aparegut avui lluint el llaç de la senyera a favor de la llengua catalana, segons informa Diari de Balears

Aquesta acció reivindicativa s'ha portat a terme de matinada i s'uneix als distintius que s'han penjat en balconades i finestres de cases i pisos.

D'aquesta manera, Manacor es torna a posicionar en defensa del català davant les polèmiques decisions en política lingüística del Govern. Fa dos mesos, el ple del Ajuntament de Manacor va aprovar per majoria la defensa de la llengua catalana. 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid