Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Enllaçats pel català
Estudiants de la UIB pengen un llaç a la façana de la Conselleria d'Educació

El Casal La Victòria de Sóller també se suma a la campanya "Enllaçats pel català" en defensa de la  llengua i en resposta als atacs de la Conselleria d’Educació

03/04/2012 Llengua
L’Assemblea de la Comunitat Universitària de la Universitat de les Illes Balears (UIB) han penjat avui un llaç pel català a la façana de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats. Amb aquesta acció volen convidar la Conselleria a afegir-se a la campanya “Enllaçats pel català” que s’està escampant per tot el territori (escoles, instituts, UIB, cases particulars…). Per posar-li les coses més fàcils, els estudiants ja s'han encarregat de fer-ho aquest matí.

Els estudiants de la UIB han reivindicat l'acció a través d'un comunicat on explicant els motius que els han portat a dur a terme aquest acte, ja que consideren que consideren que la Conselleria, així com el Govern Balear presidit per José Ramón Bauzá, no només no defensa la llengua, sinó que ha engegat una dura campanya de persecució contra la llengua catalana i les persones que volem viure plenament amb aquesta, fent-ne ús en tots els àmbits.

És per quest motiu que denuncien la vergonyosa persecució i criminalització contra les escoles i instituts que han decidit manifestar el seu suport a la llengua penjant un llaç a les seves façanes.

I exigeixen al Govern que tiri enrere totes les mesures que està aprovant i que condueixen cap a un genocidi lingüístic, incompliment de la llei de normalització lingüística, Llei de Funció Pública, Ràdio i Televisió pública amb continguts en castellà, oficialització del topònim castellà de Palma, ...

En el comunicat, els estudiant donen tot el seu suport als companys de Jubilats per Mallorca Jaume Bonet i Tomeu Amengual per la seva vaga de fam per la llengua.

També fan un crit d'alerta en el sentit que "avisen que això no acaba aquí, ja que seguiran responent tots aquests atacs" i fan una crida a la desobediència i insubmissió a qualsevol normativa que atempti contra la llengua catalana i els seus i les seves parlants.

 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid