Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lletres
Presentació del llibre "La revolta dels enllaçats" a Palma

Aquest llibre és una mena d’acta notarial, una crònica, dia per dia, de tot el que s’ha esdevingut a les Illes Balears pel que fa al català i a la cultura pròpia al llarg del primer semestre de 2012

23/01/2013 Cultura
Tomeu Martí i Florit, autor del llibre ?La revolta dels Enllaçats? Tomeu Martí i Florit, autor del llibre ?La revolta dels Enllaçats?

Avui, a les 20.00 hores, a Can Alcover-Espai de Cultura de Palma, tendrà lloc la presentació del llibre “La revolta dels Enllaçats”, de Tomeu Martí i Florit, coordinador de l’Obra Cultural Balear. El llibre ha estat editat per l’OCB i per Lleonard Muntaner dins la col·lecció d’assaig, “La terra d’Argensa”. L’acte comptarà amb les intervencions de Maria Pizà, del col·lectiu Felanitx en Moviment; d’Esperança Mateu, del col·lectiu Solidaris Encausats de Bunyola; i de Maria Massanet, de Joves de Mallorca per la Llengua.

Aquest llibre és una mena d’acta notarial, una crònica, dia per dia, de tot el que s’ha esdevingut a les Illes Balears pel que fa al català i a la cultura pròpia al llarg del primer semestre de 2012, uns mesos estressants i intensos, durant els quals els brutals atacs del Govern Bauzá contra la llengua catalana varen tenir una resposta històrica. Es tracta d’un treball altament oportú i necessari, resolt amb eficiència, perquè reuneix els elements imprescindibles per abastar tant la profunditat del mal que vol infringir Bauzá a l’ànima del nostre poble, com la reacció ciutadana que ha suscitat i que obre un ventall molt ampli d’intensitat. Des de l’escomesa a Bauzá d’un ciutadà o ciutadana fins a dues vagues de fam, tot passant per la manifestació «Sí a la nostra llengua» del 25 de març de 2012, la més gran i mai vista a Mallorca organitzada per fer valer la llengua nostra, la catalana.

Tomeu Martí i Florit (Palma, 1969), és coordinador de l’Obra Cultural Balear des del desembre de 2005. Com a periodista, ha treballat en diversos mitjans escrits. Ha estat col·laborador habitual d’IB3 Televisió, IB3 Ràdio, Ona Mallorca, El 9 esportiu i Crònica.cat. Actualment és col·laborador habitual de Diari de Balears, El Mirall i dels diaris digitals Tribuna.cat, Tribuna Mallorca i La Veu de Mallorca. Ha publicat els reculls de poesia "Vocabulari del Plor" (1994), Quaranta-nou dies amb Nausica (1998), Retorn a la utopia (2001) i Paradís Topical (2007). És autor dels assajos La lluita contra el servei militar a Mallorca (1995), SUS Mallorca (2007), Llibertat i llengua, 100 reflexions sobre el català a les Illes Balears (2010) i del recull d’articles periodístics Articles Salats (2004).

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid