Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
KURDISTAN
Enfrontaments entre els islamistes sirians i els kurds del PYD

Al Kurdistan sirià continuen els combats entre els islamistes d'al-Nusra (filial d'Al-Qaeda a Síria finançada i ajudada per Turquia) i les tropes kurdes del PYD

22/07/2013 Internacional

Els combatents kurds del PYD (grup polític del Kurdistan sirià molt proper al PKK) han pres el control de la ciutat de Ras al-Ain, a la frontera nord-est de Síria (amb Turquia) després de combatre contra les tropes islamistes d'al-Nusra (que tenen el suport de Turquia). Durant els combats algunes bales van creuar la frontera sirio-turca i van matar un noi al Kurdistan turc. Els membres del principal partit de l'oposició turca han dit que el govern islamista turc busca qualsevol excusa per iniciar una invasió terrestre a Síria (especialment del Kurdistan sirià) i han acusat el govern de dur a terme una política exterior partidista en la crisi siriana.

El BDP, partit del Kurdistan turc proper al PKK, ha advertit severament Ankara contra seu suport als islamistes d'al-Nusra. Mentrestant, l'exèrcit turc ha reforçat la seguretat a les seves fronteres amb Síria i les tropes turques van disparar contra combatents de l'YPG (grup armat proper al PYD) després que dues granades propulsades per coets disparats des de Síria van arribar a un lloc fronterer a la banda turca de la frontera.

Cada vegada hi ha més possibilitats que el conflicte sirià s'estengui al veí estat turc. Ankara i el Partit dels Treballadors del Kurdistan van arribar a un històric acord de pau al març tot i que ara el el seu aliat al Kurdistan sirià (el PYD) i al-Nusra (la filial d'Al-Qaeda a Síria finançada i ajudada per Turquia) estan en guerra. El PYD denuncia que els passaports de diversos ciutadans americans, de Tunísia, d'Egipte, d'Algèria i Turquia que combaten amb al-Nusra porten segells turcs (fet que prova que entren a combatre al Kurdistan sirià des de Turquia).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid