Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kurdistan
La CUP condemna l'assassinat de tres independentistes kurdes a París

La formació exigeix que s'aclareixin els fets i mostra la seva solidaritat amb el poble kurd

10/01/2013 Internacional
Sakine Cansiz, una de les fundadores del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) Sakine Cansiz, una de les fundadores del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK)

La CUP ha condemnat enèrgicament l'assassinat a París de tres destacades activistes kurdes, aquesta matinada passada. La formació ha contactat aquest matí amb el responsables del Centre d'Informació del Kurdistan a París per expressar el condol i el rebuig als fets.

Igualment, la CUP ha mostrat la seva solidaritat amb el poble kurd, i ha donat suport a les mobilitzacions que s'estan organitzant a París i altres punts del món per tal de denunciar el crim. En aquest sentit, el diputat de la CUP - Alternativa d'Esquerres al Parlament de Catalunya, Quim Arrufat, s'ha desplaçat avui a París per tal mostrar la repulsa als fets i participar en els actes convocats.

D'altra banda, la CUP ha reclamat a les autoritats franceses que iniciïn una investigació urgent per tal d'aclarir els fets i processar-ne responsables. La formació ha aprofitat per denunciar un cop més la persecució del poble kurd i la vulneració constant dels seus drets col·lectius, i ha fet una crida a la comunitat internacional a posicionar-se de manera inequívoca en contra dels fets.

Una de les militants assessinades havia estat  fundadora del PKK

Les víctimes són Sakine Cansiz, una de les fundadores del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK); Fidan Dogan, representant del Congrés Nacional del Kurdistan, amb seu a Brussel·les; i Leyla Soylemez en el Centre d'Informació del Kurdistan a París segons la web sobre el Kurdistan Actukurde.fr., tal com ha informat Vilaweb aquest matí.

Uns amics de les tres víctimes han entrat al Centre d'Informació del Kurdistan de París, preocupats perquè no responien les trucades. Hi han trobat els cossos amb un tret al cap. Per la seva banda, la policia francesa ha informat que probablement l'assassinat ha estat a les tres de la matinada i els autors del crim han utilitzat armes amb silenciador.

"Execució de Turquia"

La Federació d'Associacions del Kurdistan a França considera que es tracta d'una "execució de Turquia". Tant el PKK com les autoritats turques han relacionat els assassinats amb un intent de bloquejar les converses entre Turquia i el líder kurd, Abdullah Öcalan.

Entre 200 i 300 membres de la comunitat kurda de París s'han concentrat aquest matí davant l'edifici on s'han trobat els cossos.Valora
Rànquings
  1. Eleccions a la Sanitat pública: "21 Drets a guanyar" de Som Intersindical
  2. Fragmentació electoral a Salut: SOM Intersindical supera la Intersindical-CSC
  3. Presentació de la candidatura de la CUP Farners per a les pròximes eleccions
  4. Reactivar la lluita independentista o desactivar-la?
  5. Esquinços del passat (Llegit davant la Comissaria de Via Laietana, 21 març 2023)
  6. Valencians amb Puigdemont
  7. Alerta Solidària commemora el 20è aniversari de les detencions de Torà
  8. La Intersindical Sanitat presenta la campanya Fins a la Victòria!
  9. El Govern espanyol reconeix que els policies infiltrats en moviments populars són “agents d'intel·ligència”
  10. "Si fos possible crear un Estat format per València, Catalunya i les Illes Balears... seria un dels estats més rics d'Europa"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid