Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#29JContraelFeixisme
Presentació al Vendrell del cartell de la manifestació 29J contra el Feixisme

A l'acte es va posar de manifest l’amenaça que representa el creixement dels moviments feixistes i racistes al nostre país i al conjunt d’Europa

19/06/2013 Drets i Llibertats

Ahir al Vendrell,  en un acte de suport d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme a la campanya del 29J Contra el Feixisme, es va presentar el cartell de la manifestació unitària convocada el pròxim dissabte, 29 de juny, a les 11:30h del matí, com a cloenda de la campanya.

Més de seixanta persones van assistir a l'acte que va comptar amb les intervencions de David Karbala i Iolanda Maurici (UCFR), d’Alba Cuevas (SOS Racisme), Rosa Cañadell (USTEC), i els diputats Oriol Amorós (ERC), Quim Arrufat (CUP), Hortènsia Grau (ICV), Xavier Sabaté (PSC) i Lorena Vicioso (EUiA). Tots ells van posar de manifest l’amenaça que representa el creixement dels moviments feixistes i racistes al nostre país i al conjunt d’Europa. Al llarg de les seves intervencions també s’ha abordat la situacions socials, polítiques i econòmiques que propicien aquest auge de l’extrema dreta, així com els mecanismes de pedagogia i lluita que es poden adoptar fer fer-li front.

La  campanya #29Jcontraelfeixisme

La campanya neix arran d'una denúncia que la formació xenòfoba PxC, amb 5 regidories al municipi vendrellenc, va presentar contra una militant de la CUP del Vendrell per una instància en la qual aquesta formació definia PxC com un partit racista i feixista. Durant el judici que va tenir lloc fa uns dies, cal recordar que el fiscal va demanar l'absolució al militant de la CUP que havia denunciat el PxC.

El manifest de la campanya denuncia que “la crisi en la qual estem immersos ha permès l'aparició de partits d'extrema dreta” i recorda que situacions similars van permetre l'ascens al poder de Hitler a Alemanya i Mussolini a Itàlia. El text fet públic destaca que “PxC ha crispat la convivència, aprofitant el descontentament social per atacar els més dèbils i aconseguir benefici electoral”.

El document també denuncia la normalitat institucional de què gaudeix actualment la formació ultradretana, així com la competència per la seva massa de vots, que ha provocat que altres partits hagin adoptat part d’aquest llenguatge contra la immigració.Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid