Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
La CUP se solidaritza amb el col·lectiu del Vendrell perseguit per protestar contra PxC

La CUP denuncia la "complicitat" entre l'equip de govern del Vendrell i PxC i assegura que l'ordenança té "finalitats repressives"

24/08/2012 Política

La CUP ha sortit en defensa de La Trinxera del Vendrell, convertint-se en l'única formació política que condemna la persecució que està patint el col·lectiu independentista per penjar cartells contra PxC per la ciutat. 

L'Ajuntament del Vendrell ha iniciat un procés de sanció contra el col·lectiu adduint que no va respectar l'Ordenança de Civisme de la vila. Una normativa que estableix que el cartell s'ha d'ensenyar al consistori i que aquest n'ha d'autoritzar la difusió pels carrers de la població.

La CUP del Vendrell ha mostrat la seva sorpresa pel fet que el consistori al·legui una suposada manca de permís per encartellar: "No tenim constància que mai s’hagi demanat aquest suposat permís a cap entitat ni, per descomptat, a nosaltres, per tal d’encartellar pel poble". En aquest sentit, assegura que els mateixos cartells de denúncia de La Trinxera es van penjar a llocs on habitualment també es poden trobar cartells de l’Ajuntament i de les diferents regidories.

L'equip de govern segueix el joc a PxC, segons la CUP

La formació considera que la multa respon a la pressió política de PxC a l’equip de govern, un fet també denunciat per La Trinxera. Segons la CUP, PxC "pretén acabar amb qualsevol veu que s’oposi al seu ideari i faci veure a la ciutadania la seva autèntica naturalesa". En aquest context lamenta que l’equip de govern, format pel PSC, CiU, PP i Junts pel Vendrell, "li segueix el joc i fa tot allò que aquesta formació li demana".

Un atac a la llibertat d'expressió

Per la CUP, és "lamentable" que en un context de crisi, atur i endeutament municipal el consistori vendrellenc "es dediqui a perseguir una entitat que fa 10 anys que organitza esdeveniments culturals i polítics i difon l’ideari d’una societat més justa i igualitària". "La multa, i qualsevol altra represàlia, cap al col·lectiu La Trinxera no és res més que una atac a la llibertat d’expressió cap aquelles entitats i associacions que lluiten per una societat sense racisme ni feixisme", sentencia.

La CUP s'ha solidaritzat amb l'entitat i ha mostrat el seu rebuig per l'aplicació d'una ordenança que té "finalitats repressives", sosté. A més, ha denunciat la "complicitat" entre l’equip de govern i PXC.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid