Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Suport als centres educatius denunciats per la seva participació al Correllengua

“Fundación nacional círculo balear”  ha posat una denúncia als centres que van acollir la Flama i per aquest motiu Educació obrirà una investigació

07/05/2013 Llengua
El Correllengua 2013 ha visitat la majoria d'Instituts de Mallorca El Correllengua 2013 ha visitat la majoria d'Instituts de Mallorca

Joves de Mallorca per la Llengua i l’STEI han expressat el seu suport i la seva felicitació als centres educatius que han participat al Correllengua 2013 davant la denúncia que ha interposat l'associació de caire feixista “Fundación nacional círculo balear”.

L'entitat juvenil li ha sobtat la denúncia i que la conselleria d’Educació iniciï actuacions per investigar "no sabem què", ja en 18 anys després del primer Correllengua, i després que en totes les edicions hi hagin participat centres educatius i polítics de tot l’espectre ideològic de Mallorca, mai no havia pasat res.

Davant d'aquesta situació, l'entitat tira pel dret i estudia la possibilitat de traslladar aquests fets davant l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor perquè els investigui. Paral·lelament ha enviat una carta als centres educatius per recordar que els inspectors d’Educació no poden prendre declaració dels alumnes sense la presència dels seus pares.

Per la seva banda, l'STeI assenyala els centres que han participat al Correllengua han tingut una conducta exemplar i demana a la conselleria  que no malgasti cap dels seus recursos ni personals ni d’altra mena per respondre els atacs d’aquest "grupuscle extraparlamentari" a la comunitat educativa i dediqui els seus esforços a resoldre els veritables problemes del nostre sistema educatiu.

Ha costat més de 30 anys aconseguir un sistema que encara no compleix els requisits de les lleis vigents, que és assolir que l’alumnat domini les dues llengües oficials en acabar l’escolaritat obligatòria, ja que encara la llengua catalana no la domina ni el 80% de l’alumnat en acabar l’escolaritat; per això és normal que un claustre es preocupi quan un polític anuncia la derogació de les normatives vigents, cosa que suposa un atac contra una de les llengües, que la Constitució mana que sigui protegida. Els centres que han participat al Correllengua han tengut una conducta exemplar quan s’ha preocupat d’aquesta qüestió.

El sindicat afirma que el fet de defensar l’ensenyament en català per qualsevol centre escolar és un exemple per a la ciutadania de les Illes, ja que no fan més que defensar l’ensenyament en general i la llengua pròpia en particular, cosa que fan els ciutadans de qualsevol país lliure del món.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid