Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Correllengua2013
La Flama de la Llengua, encara que passat per aigua, no s’atura
28/04/2013 Llengua

El segon cap de setmana del Correllengua 2013 pels pobles va començar avui, dissabte 27 d’abril, en dues columnes diferents. El més destacat de tot va ser el temps, que no va acompanyar la flama, però així i tot, participants de tots els pobles l’han portat, fent possible que malgrat la pluja, no s’aturés.

La primera columna, amb el nom de Pau Casals, va començar a Santanyí.

Aquí el temps encara era bo, i tota la gent del poble ha sortit al carrer, on un grup de totes les edats ha llegit el manifest i han partit cap a Ses Salines. Els relleus han estat molt nombrosos, i l’arribada a Ses Salines ha vengut acompanyada per les xeremies i el dimoni, que també ha agafat la flama. Encara que ja amb pluja, s’ha llegit el manifest i un grup de corredors han dut la flama fins a Campos. A Campos han tornat a tocar els xeremiers, i tota la gent del poble, tant grans com petits s’han passat la flama de mà en mà i s’ha llegit el manifest. La pluja no aturava, però la gent seguia portant la flama de poble en poble, aquesta vegada fins a Felanitx, on un grup d’excursionistes l’han dut fins al Casal de Felanitx.

Cap a  l’horabaixa, la Flama va ser a Porreres, on molta gent esperava impacient la Flama i, després de llegir el manifest uns quants representants de diferents col·lectius, sobretot del món de l’educació, han fet un recorregut pel poble, acompanyats de la batucada.

A la sortida de Porreres i fins a Vilafranca, la Flama la Flama va ser duta per diferents relleus, tant a peu, en bicicleta, i fins i tot en cavall. L’entrada i la sortida de Vilafranca ha estat acompanyada per la batucada. S’ha arribat a Sant Joan, on els infants de l’esplai l’han portat fins a la plaça, on s’ha llegit el manifest i s’ha cantat la Balanguera. La darrera aturada ha estat la de Sineu, on la Flama va ser rebuda per la batucada i els xeremiers, acabant amb el Correbars organitzat pel Pla de Mallorca En Marxa.

La columna Gaspar Bennàssar va anar de Capdepera a Pollença

A Capdepera va començar amb la llegida del manifest de manera conjunta entre tots els que s’havien reunit per rebre la Flama, i posteriorment el joves del Casal de Joves de Capdepera van treure la flama del poble, que s’ha dirigit cap a Son Servera. En aquest moment també va començar a ploure, però els participants tampoc es van aturat i van decidir continuar fins a Son Servera, on la Flama va ser rebuda per la Banda de Son Servera,
que van tocar la Balanguera.

A continuació la Flama es va dirigir cap a Sant Llorenç des Cardessar on, tot i la pluja, s’havien trobat un gran nombre de veïnats per rebre la flama.

A continuació,  Artà. Després de recuperar forces, la Flama es va dirigir cap a Santa Margalida, on un grup de veïnats i el batlle de la Vila la van rebre, acompanyada de xeremiers, i els més petits han pogut agafar la flama i portar-la una estona pel
poble.

Passant per Muro, la flama va arribar a la plaça, on es va llegir el manifest i la gent del poble ha organitzat una gran cadena humana per sortir de Muro. Un gran nombre de participants van acompanyar la flama fins a Sa Pobla, on l’aigua va tornar a
fer acte de presència, però tot i així els corredors han seguit el seu camí fins al proper
relleu, fins a l’Albufera d’Alcúdia.

Entrats dins el municipi d’Alcúdia, molts d’infants la van acompanyar la flama fins al passeig marítim, on s’ha llegit el manifest i la flama va passar pels diferents carrers del casc antic d’Alcúdia. Finalment, sortint del poble, la flama ha arribat al seu destí, a Pollença, on els joves pollencins la van rebre i la van portar a l’antic convent, on els xeremiers han tocat mentre la gent del poble ballava ball de bot.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid