Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Correllengua2013
Cadena humana a favor del català a Palma

Es farà el dissabte 4 de maig i serà l'acte de cloenda del Correllengua

26/04/2013 Llengua
Cartell on s'anuncia la cadena humana Cartell on s'anuncia la cadena humana

Avui,  a Can Alcover-Espai de Cultura, l’Obra Cultural Balear (OCB) i els Joves de Mallorca per la Llengua han presentat la Cadena Humana per la Llengua que es farà el proper dissabte, 4 de maig, a Palma, com a acte final del Correllengua 2013. L’activitat començarà a les 18.00 hores de la plaça d’Espanya i arribarà fins a Cort, on es llegirà un manifest.

Han participat a la presentació Jaume Mateu, president de l’OCB; Josep de Luis, vocal de l’entitat; Sebastià Maimó, dels Joves de Mallorca per la Llengua; Maties Oliver, president de Jubilats per Mallorca; i Maria Antònia Font i Francesc Ramis, del sindicat STEI-i.

Sebastià Maimó ha recordat que “aquestes darreres setmanes s’està desenvolupant per tot Mallorca el Correllengua 2013, que està comptant amb una gran acollida a tots els municipis de Mallorca i que ja ha sumat diverses desenes de milers de portadors de la torxa amb la flama de la llengua. L’activitat continuarà durant aquest cap de setmana i la setmana que, ve, quan visitarà les poblacions de Mallorca que falten, i encara més centres d’educació secundària”.

El president de l’OCB, Jaume Mateu, ha anunciat que “com a culminació d’aquesta nova gran mobilització en favor de la llengua, Joves de Mallorca per la Llengua i l’Obra Cultural Balear el darrer tram del recorregut, el que va de la Plaça d’Espanya a la Plaça de Cort, serà una massiva cadena humana que esperam que sigui massiva. Serà el dissabte 4 de maig a partir de les 18.00 hores de l’horabaixa, i sortirà de plaça d’Espanya, recorrerà el centre de Palma i farà arribar la torxa fins al quilòmetre 0 de Mallorca: la plaça de Cort”. El president ha fet “una crida a tota la ciutadania de Mallorca que estima la nostra llengua a manifestar-se. Davant els atacs del Govern Bauzá, cal la mobilització i la implicació de tota la societat”.

Per a Mateu, “els ciutadans de les Illes Balears no mereixen una acció de degradació sistemàtica del seu sistema educatiu, generadora de més fracàs escolar i de més abandonament prematur dels estudis, ni els alumnes deficientment formats que generarà l'aplicació d'aquest decret”.

egons Josep de Luis, “Bauzá és un enemic dels ciutadans d’aquesta comunitat que volen expressar-se en la llengua pròpia d’aquí i dels que la voldrien aprendre. Per això entenem que avui, qui té un problema greu és el PP i la gent mallorquina que l’ha votat i que no està en contra de la recuperació de la nostra llengua ni contra la llibertat lingüística. Tenen un problema que es diu José Ramon Bauzá. El moviment a favor de la llengua farà el seu camí, conscient que a cada mesura del Govern ens feim més forts i que cada passa enrere promulgada es converteix en dues passes endavant dels qui som favorables al català. Per això nosaltres seguirem caminant, corrent amb el Correllengua i fent cadena humana el dissabte 4 de maig a Palma”, ha conclòs.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid