Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Correllengua2013
Milers de persones participen al Correllengua a Mallorca durant la primera setmana

Dimecres la Flama aribarà a la UIB on es farà un homenatge a la desapareguda rectora Monserrat Casas per agrair-li la seva tasca a favor de la defensa i promoció de la llengua catalana a les illes.

21/04/2013 Llengua
Avui,  la Flama ha acabat la seva primera setmana de reivindicació pels pobles de Mallorca. Des del seu començament, ja fa uns dies, fins avui, milers de persones s’han passat la Flama de mà en mà i han participat, d’una manera o d’altra, d’aquesta activitat organitzada pels Joves de Mallorca per la Llengua.

Durant el diumenge d’avui s’han realitzat dues columnes diferents, que han portat el nom de Joan Teixidor i Antoni Torrandell. La primera columna ha començat a Búger, i d’aquí ha partit a Campanet, portada per cavalls, i Selva, on la Flama ha estat rebuda pels caparrots i el xeremier del poble, que ha partit fins a Mancor tocant la xeremia.

A Mancor l’esperaven els gegants i els dimonis, a més de tota la gent del poble, que havia sortit al carrer. La pròxima aturada ha estat la de Lloseta, on els més petits han pogut gaudir de tot un seguit d’activitats per a ells. Abans d’arribar al final de la seva ruta, a Consell, la Flama també ha passat per Binissalem, on coincidint amb la trobada d’escoltes per Sant Jordi, s’ha omplert la plaça de joves que han escoltat el manifest i s’han passat la Flama.

La segona columna ha estat la d’Antoni Torrandell, que ha començat a Lloret amb una petita ballada acompanyada de flabiols i una volta pel poble. Tot seguit un grup de ciclistes han dut la Flama fins a Montuïri, on l’esperaven els xeremiers i tota la gent del poble que era a la plaça, coincidint també amb la fira del llibre. L’acte ha acabat com en tots els pobles amb la llegida del manifest i amb una mostra de ball de bot realitzada pels més menuts del poble. De Montuïri, la Flama ha sortit cap a Algaida, on gent de totes les edats ha escoltat el manifest, llegit pels més petits, i han fet relleus fins a Llucmajor, la darrera aturada, on els xeremiers i la gent del poble ha pogut rebre la Flama.

La Flama seguirà anant als instituts pels que encara no ha passat

Un any més, el Correllengua aconsegueix treure al carrer milers de mallorquins i mallorquines amb un mateix objectiu, lluitar a favor de la llengua pròpia, i fer-ho de la millor manera possible: portant la Flama de la Llengua, sempre viva, de mà en mà.
Durant aquesta setmana, el Correllengua 2013 ha portat la Flama a diferents instituts de l’illa, i també pels primers pobles d’enguany, on tots els que han volgut participar han pogut gaudir de diverses activitats organitzades per la gent del poble, des de jocs infantils, cadenes humanes, ballades, i fins i tot alguns concerts.

Però això només és el començament, ja que a partir de demà, la Flama seguirà anant als instituts pels que encara no ha passat, i també es duran a terme altres activitats del Correllengua Cultural, com un torneig d’escacs, una ruta històrica i un concert de música jove a Can Alcover.

Destacar també dimecres dia 24, quan es durà a terme el Correllengua UIB, dedicat a Monserrat Casas. I així, el pròxim cap de setmana, el Correllengua 2013 tornarà a passar també pels pobles que encara no hagin rebut la Flama de la Llengua.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid