Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Correllengua2013
Una cadena humana clourà el Correllengua 2013 a Mallorca

Durant les tres darreres setmanes la Flama de la Llengua ha visitat la majoria de centres de secundaria de la nostra illa amb caire festiu reivindicatiu

03/05/2013 Llengua

Demà, dissabte, 4 de maig, a les 18.00 hores, a la plaça d’Espanya de Palma, començarà la Gran Cadena Humana per la Llengua, organitzada per l’Obra Cultural Balear (OCB)i pels Joves de Mallorca per la Llengua com a acte final del Correllengua 2013.

Tot i així la jornada reiovindicativa començarà a les 17.00h a la plaça d'Espanya amb una ballada amb el grup Ballugall, i a les 17.30 hores, a Cort, una festa infantil, a càrrec de Tic Tac.

La flama partirà a les 18.00 hores de la plaça d'Espanya, acompanyada pels Xeremiers. i seguirà el següent recorregut: plaça de la Porta Pintada, carrer Sant Miquel, plaça Major, plaça Marquès del Palmer, carrer Colom i Cort. En arribar a Cort, el president de l'’Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu, i els portaveus dels Joves de Mallorca per la Llengua, Maria Massanet i Àlex Segura, faran la lectura del manifest.

La Flama de la Llengua ha finalitzat la visita a la majoria de centres de secundaria de la nostra illa.

La Flama, encesa al Santuari de Lluc el divendres dia 19 d’abril, ha portat als centres de la nostra illa la reivindicació i estima per la nostra llengua, fent palesa la importància d’aquesta pel jovent.

La columna Josep Maria Llompart ha iniciat el seu recorregut avui a les 10:00h al centre Son Pacs de Palma on els jovesn han rebut la Flama a l’entrada del seu centre amb xeremies. A continuació han r4ealitzat una cadena humana al voltant del seu institut i han llegit el manifest, amb la presencia de tots dels alumnes, per acomiadar la Flama. Un grup de joves
de l’institut Son Pacs han partit corrent fins a un punt de la carretera de Sóller on havien pactat amb els joves de l’institut Medina Mayurqa, on s’ha intercanviat la Flama.

Els corredors del centre Medina Mayurqa han arribat al seu institut on els companys i companyes els hi esperaven. Dins el centre s’havia preparat una gran cadena humana la qual visitava tots els racons d’IES. La lectura de manifest s’ha duit a terme al pati i en acabar s’ha cantat la Balanguera. En acabar l’himne un grup d’alumnes han sortit corrent del seu centre amb la Flama per trobar-se amb els alumnes de l’ IES Josep Maria Llompart els quals esperaven a les proximitats del seu centre. Els alumnes del Llompart han organitzat tot un seguit de activitats per rebre la columna, com una cadena humana, un recital de poemes, etc.

Finalment la lectura del manifest s’ha duit a terme al pati de l’institut. La següent aturada de la columna ha estat a l’IES Joan Maria Thomàs on joves de dit centre han portat la Flama on els seus companys havien preparat una cadena humana per dins l’institut i han duit a terme la lectura de manifest dins el hall. En acabar la lectura dos joves del Joan Maria Thomàs han portat la Flama fins al pati del col·legi Pius XII, el qual havia estat decorat per l’ocasió, on esperaven tots els alumnes de l’escola. A dit centre educatiu els alumnes i direcció han tornat a mostrar el seu comprimís amb la llengua i cultura pròpies.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid