Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Arrenca el Correllengua 2013 des del Santuari de Lluc

Per reivindicar la plena normalització i la unitat de la llengua dels Països Catalans

16/04/2013 Llengua

Joves de Mallorca per la llengua va donar el tret de sortida al Correllengua 2013 amb la recollida de la flama de la llengua al Santuari de Lluc, indret lon roman des de l’any 1986.  Des d’aquesta setmana, anirà recorrent tota l’illa de Mallorca sense oblidar-se de cap poble i d’aquí, saltarà a la resta dels Països Catalans, per reivindicar la normalització i la unitat de la llengua.

Els organitzadors van remarcar que l’objectiu és simple: "fer una gran mobilització a favor de la llengua catalana, la llengua pròpia de les illes, i demostrar la força del poble mallorquí a l’hora de reclamar la plena normalitat i ús del català en tots els àmbits educatius, jurídics i institucionals de Mallorca". També van remarcar que la població mallorquina en els dos darrers anys ha demostrat que té una gran capacitat de mobilització per afrontar els atacs a la llengua".

Programa

Els caps de setmana 20 i 21, 27 i 28 d’abril i el 4 de maig es visitaran tots els pobles de Mallorca a través de dues rutes que travessaran l’illa. Tots els pobles muntaran el seu petit acte per rebre la Flama, acollir-la a la plaça principal i llegir el manifest reivindicatiu que realitzarà la comissió permanent de Joves de Mallorca per la Llengua (també hi haurà un paràgraf en que cada municipi podrà afegir les seves pròpies reivindicacions en matèria de llengua) i després dur-la fins al proper poble. La torxa es posarà en marxa cada dia a les 10 hores del matí i no aturarà fins a les 20 hores del vespre, on el darrer poble l’acollirà amb un acte final de ruta.

Entre les activitats previstes cada final de jornada hi ha: el dia 20 una festa i un concert que muntaran els Encausats de Bunyola; paral·lelament, a Manacor hi haurà les 24 hores de Glosat. El diumenge 21 hi haurà a Binissalem el Sant Jordi Escolta. El 27 es farà la segona edició del Correbars a Sineu. I el 4 de maig conclourà el Correllengua a Palma, amb dinar popular, ballada i festa infantil. S’ha de dir que tota l’organització i participació dels pobles es podrà realitzar gràcies a les delegacions i entitats amigues de l’Obra Cultural Balear, i a les entitats juvenils de tots els municipis de Mallorca.

Com cada Correllengua també es farà una visita a la Universitat de de les Illes Balears, la màxima institució i representació del sector educatiu. També durant les setmanes del Correllengua hi haurà el Correllengua Cultural a Can Alcover; ja hi ha uns quants actes confirmats: una taula rodona sobre els mitjans de comunicació en català, una torneig d’escacs, un concert de música jove, una conferència sobre en Bartomeu Rosselló-Pòrcel i una ruta històrica per Palma feta per la historiadora Maria Barceló.

L'entitat no ha rebut cap tipus de subvenció de les institucions de les Illes Balears

Cal destacar què, com l’any passat, Joves de Mallorca per la Llengua no ha rebut cap tipus de subvenció per part de les principals institucions de les Illes Balears, per tant el Correllengua es finançarà a través del micromacenatge. Aquest cop però, serà amb la plataforma TotSuma, una plataforma de finançament col·lectiu que ha sorgit fa pocs dies destinada a ús exclusiu de projectes dedicats a la cultura i llengua catalana. A la seva pàgina web podràs trobar el projecte Correllengua Mallorca 2013, on s’explica detalladament que és el Correllengua i totes les recompenses que pots tenir depenent de
la quantitat de doblers que ingressis.

Cal destacar des de la recompensa de la Camiseta del Correllengua 2013, com d’altres on s’inclou productes que de MeliCotó (realitzadora del loco i del disseny del Correllengua 2013), un DVD de tot el que haurà estat el Correllengua 2013 i un CD especial on es trobaran cançons de molts grups en català que mos han cedit per tal d’editar aquest disc. Entre els artistes podrem trobar Obrint Pas amb la cançó la Flama, Electrica Dharma tocant la Preso del Rei França (Himne Oficial del Correllengua), però sobretot a destacar la cançó Correllengua del nou disc d’Oprimits (Endavant). El grup mallorquí ha cedit aquesta cançó perquè sigui la cançó oficial d’aquest Correllengua. Per part de Joves de Mallorca per la Llengua volem donar la nostra gratitud al grup per la seva implicació i haver escrit aquesta cançó inspirant-se en el Correllengua.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid