Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Correllengua2013
La Flama de la llengua recorre els instituts de Mallorca

El Correllengua que organitza Joves de Mallorca per la Llengua culminarà dia 4 de maig amb una “gran cadena humana” a Palma

19/04/2013 Llengua

La Flama de la Llengua ha començat, als instituts, el seu recorregut, que aquest dissabte 20 continuarà pels pobles, i que acabarà dia 4 de maig amb una Cadena Humana de Plaça d’Espanya a Cort. De dilluns a divendres seguirà recorrent la majoria d’instituts de l’illa, transportant l’esperit del Correllengua de mà en mà. (Programa)

Inca, Sineu, Manacor i Llucmajor

Dimecres passat,  la Flama de la Llengua va començar la seva trajectòria en el que serà el Correllengua 2013, i ho ha fet als instituts. El Correllengua Instituts, que enguany rep el nom de Josep Maria Llompart, té com a objectiu fonamental fer arribar a tots els estudiants de Mallorca l’esperit del Correllengua, l’esperit de la Flama. D’aquesta manera, els joves dels instituts mallorquins poden participar també d’aquesta activitat organitzada pels Joves de Mallorca per la Llengua.

La primera aturada de la Flama de la Llengua ha estat la de l’IES Pau Casesnoves, a Inca, on a més dels estudiants del mateix institut, també han tengut l’oportunitat de participar altres estudiants d’altres territoris dels Països Catalans com Fraga, Sabadell i Aldaia, que aquests dies estaven d’intercanvi gràcies al programa ARCE. Així, a les 9h del dematí, estudiants i professors del Pau Casesnoves han rebut la Flama i dos alumnes del mateix institut han llegit el manifest. Igualment, la Flama ha passat de mà en mà mentre es cantava La Balanguera, entre d’altres cançons, i també un grup d’estudiants han fet una petita ballada.

Després de passar per Inca, la Flama se’n ha anat a l’institut de Sineu, on està previst que sigui rebuda per un grup d’alumnes xeremiers i passi per les mans d’estudiants i professors. Els pròxims instituts del dia seran el Mossèn Alcover, de Manacor, i l’IES Llucmajor, que al migdia tancarà aquesta ruta. S’espera que, com als altres instituts, també tengui una gran rebuda i es llegeixi el manifest del Correllengua d’enguany, que reivindica una plena normalització del català a les aules, ja que és allà on s’aprèn i es pren consciència de la seva importància


Binissalem i Calvià

Ahir, la primer aturada del dia fou la de l’IES Binissalem, on la Flama de la Llengua ha estat rebuda pel director del centre i per tots els estudiants que l’esperaven impacients a l’entrada del pati. La Flama ha pogut passar de mà en mà gràcies a la formació d’una Cadena Humana, que ha unit a alumnes i professors.

El grup de la batucada de l’institut, Binicada, ha acompanyat la Flama des de fora de l’institut fins als pati, on molts d’alumnes amb la camiseta del Correllengua i de la Plataforma Crida esperaven la rebuda de la Flama. Per acabar l’acte s’ha llegit el manifest del Correllengua Instituts d’enguany, que compta amb un fragment escrit des de la Plataforma Crida.

Seguidament, la Flama ha partit cap a l’IES Son Ferrer, a Calvià, on també era esperada, i ha estat rebuda per estudiants i professors.

Cultura

D’altra banda, i com ja és habitual, el Correllengua Cultural torna amb molta força i un seguit d’activitats diverses que tenen com a objectiu promoure cultura feta a Mallorca en català des d’una activitat com el Correllengua. Així, la columna Bartomeu Rosselló-Pòrcel serà la que guiarà els actes culturals que tindran lloc durant l’edició d’enguany, com a homenatge al poeta amb motiu del centenari del seu naixement.

El primer acte previst es durà a terme demà amb la presentació de l’obra de Sebastià Portell, titulada Un torrent que era la mar, interpretada per la companyia Maror Teatre a Can Alcover.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid