Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Presentació del Pacte de Ripollet pel Dret a Decidir

Aquest compromís per la independència segueix el precedent del Compromís de Vic, que va ser seguit ràpidament per Cerdanyola del Vallès a l'abril

22/05/2013 Política
Estelada de l'ANC, promotora dels acords entre diversos grups per la independència Estelada de l'ANC, promotora dels acords entre diversos grups per la independència

El proper 6 de juny es realitzarà la presentció del Pacte de Ripollet, un acord entre partits polítics i entitats d'aquesta ciutat del Vallès Occidental per assolir el màxim suport a un referèndum sobre la Independència i la creació d’un Estat Propi. La presentació tindrà lloc a la sala d’actes del Casal de Cultura el dijous 6 de juny de 2013 a les 20 hores.

Aquest acord esta signat pels grups COP-CpR, CiU, ERC, ICV-EUiA, SI i RxI-ANC, i està obert a totes les entitats, organitzacions socials, culturals, polítiques i persones vinculades al món polític i social que estiguin interessades en treballar per a la consecució dels objectius esmentats en el Pacte.

El Pacte és el resultat de l’importat grau de consens aconseguit entre els grups polítics locals que va permetre l’aprovacio de la Moció sobre el Dret a Decidir a Ripollet. Aquest pacte segueix el precedent del Compromís de Vic, que va ser seguit ràpidament per la ciutat veïna de Ripollet, Cerdanyola del Vallès

Focus independentista dins l'Àrea Metropolitana

Recordem que Cerdanyola per la Independència (CxI)- Assemblea Territorial de l'ANC d'aquest municipi va ser la impulsora d'un acord independentista el passat mes d'abril. El 'Pacte de Cerdanyola', seguint el camí inniciat pels signants del Compromís de Vic.

Aquest posicionament  va comptar amb el suport dels nuclis locals d'ERC, EUiA, la CUP, CDC, Compromís per Cerdanyola, ICV, Solidaritat i UDC, que van signar un document amb què es comprometen a defensar la consulta i el sí a la indepedència.

En el text d'aquest acord portat a terme a Cerdanyola i pioner a l'Àrea Metropolitana es destacava que "És especialmente rellevant que la vila sigui el primer municipi català a respondre a la crida dels partits signants del Compromís de Vic el prop passat 9 d’abril, demostrant en efecte que Cerdanyola del Vallès és punta de llança pel que fa a la defensa del dret a l’autodeterminació i del camí cap a l’Estat Propi." Una dada destacada pels impulsors d'aquest acord de Cerdanyola és que assenyalen que té una "especial significació que Cerdanyola del Vallès sigui també el primer municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a endegar un acord d’aquestes característiques."

Ara tenim, doncs, dos grans municipi que fa aquest pas pel referèndum per l'autodeterminació.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid