Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'ANC afirma que cap tribunal ni llei no pot aturar el camí cap a la independència

L'entitat assegura que la decisió presa pel Tribubal Constitucional no altera ni modifica ni un mil·límetre el full de ruta de l’ANC ni pot entorpir el procés polític iniciat a Catalunya.

09/05/2013 Política
Encesa de l'estelada gegant a Tàrrega Encesa de l'estelada gegant a Tàrrega

L'Assemblea Nacional de Catalana (ANC) afirma cap tribunal ni cap llei pot aturar la voluntat democràtica dels catalans i les catalanes d’assolir la independència i assegura que la decisió presa pel Tribunal Constitucional no altera en res el procés endegat pel poble català.

Ara bé, defineix la suspensió com un pas més en la criminalització del procés d'independència de per part de l'estat espanyol i, novament, posa en evidència que qualsevol intent de diàleg amb el govern espanyol ens condueix a una via morta o a patir un nou revés a les ja de per si limitades competències de les institucions catalanes. Per a l'ANC continuar plantejant fórmules d’encaix polític de Catalunya dins d’Espanya és una irresponsabilitat i una pèrdua de temps que Catalunya no es pot permetre com a país.

L'ANC assumeix la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya i només considera legítimes les decisions de les nostres institucions nacionals. Així mateix, l’Assemblea treballarà per accelerar els terminis per tal de celebrar tant aviat com sigui possible un referèndum amb garanties.

El camí perquè el poble de Catalunya decideixi el seu futur l’han de fer Govern, institucions i societat civil conjuntament i, en aquest sentit, cal que es posi en marxa el Pacte Nacional pel Dret a Decidir per encarar el procés definitivament.

L’ANC apunta que continua treballant  treballant la mateixa força per convèncer dels avantatges de la independència arreu del país, per pressionar les institucions polítiques perquè continuïn fent les passes necessàries per assolir l’Estat propi, i per reforçar lesalternatives si, finalment, no és possible realitzar el referèndum a causa dels
impediments de l’Estat espanyol.

L’Assemblea presentarà properament noves iniciatives destinades a assegurar el procés d'independència que passa, de manera ineludible, perquè Catalunya sigui un nou Estat d’Europa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid