Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Presentació del manifest "Compromís de Vic" per demanar el vot favorable a la Independència

El document està signat per les seccions locals dels partits CDC, UDC, CUP, ERC, ICV, Reagrupament, SI i una regidora del PSC

10/04/2013 Política
Partits que han signat el "Compromís de Vic" Partits que han signat el "Compromís de Vic" | Autor: @martarovira

Ahir al vespre, al Temple Romà de la capital d'Osona es va presentar el manifest "Compromís de Vic" per la constitució d’un pacte de partits polítics per assolir el màxim suport a un referèndum sobre la independència i la creació d'un Estat Propi. El manifest està signat per les seccions locals de 7 forces polítiques, CDC, UDC, CUP, ERC, ICV, Reagrupament, SI, i una regidorda del PSC. L'objectiu és que la iniciativa arreu dels municipis catalans.

El poeta i dramaturg, Lluís Solà, va llegir el manifest. A continuació, A continuació,els representants dels partits han signat el document.  Nil Puigvila ho ha fet en nom de la CUP; Josep Maria Font i Purtí d'ERC; Arnau Martí d'IC-V; Josep Ramon Soldevila d'Reagrupament; Iban Lapeira de SI; Lluís Corominas  de CDC; M. Carme Bover d'UDC, Mari Moyano del PSC a títol personal i Lluís Solà com a lector del manifest i orador de l'acte. 

El manifest comença definint el "Compromís de Vic" com a un acord per la constitució d’un pacte de partits polítics per assolir el màxim suport a un referèndum sobre la independència i la creació d'un Estat Propi. A continuació en el Preàmbul, assenyala que "els Països Catalans són una nació i com a tal tenen dret a l'autodeterminació", i fa especial èmfasi en el paper de Vic i Osona que "des de sempre, han estat capdavanters en la defensa dels drets del poble català". Així, recordant el paper de la ciutat i la comarca en la defensa del país des de la guerra de Successió fins als darrers esdeveniments polítics, es conclou que tot plegat fa "de la nostra ciutat una ciutat on molts catalans posen els ulls quan necessiten un referent en la lluita nacional".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid