Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
El "Compromís de Vic" per la independència es trasllada a Cerdanyola

Es tracta de la primera gran ciutat de l'àrea Metropolitana que segueix els moviments unitaris cap a la independència

18/04/2013 Política

Aquest divendres es presentarà a Cerdanyola del Vallès el 'Pacte de Cerdanyola', que segueix el camí inniciat pels signants del "Compromís de Vic."

Aquest posicionament compta amb el suport dels nuclis locals d'ERC, EUiA, la CUP, CDC, Compromís per Cerdanyola, ICV, Solidaritat i UDC, que ja han signat aquest document amb què es comprometen a defensar la consulta i el sí a la indepedència.

L'acord per la constitució d’un pacte de partits polítics i de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès pretén assolir el màxim suport per a realitzar el referèndum sobre la independència.

 

Països Catalans

L'acord signat per aquestes seccions locals de fins vuit partits remet a l'eclosió de les consultes com a avanç de l'independentisme, i recorda de manera especial reconeixement el model d'inclusió social seguit en aquesta ciutat, que compta amb molts habitants procedents d'altres lloc de l'Estat i del món.

Però segurament l'avenç més significtiu d'aquest acord és el preàmbul, per les seves referències a la territorialitat, que exposa que "Els Països Catalans són una nació, i com a tal tenen el dret a l’autodeterminació. Un repàs a la nostra història ens permet veure que hem estat un país independent durant segles i que la voluntat de recuperació de les institucions pròpies ha estat sempre present."

 

Focus independentista dins l'Àrea Metropolitana

A la nota de premsa enviada als mitjans es destaca el fet que "És especialmente rellevant que la vila sigui el primer municipi català a respondre a la crida dels partits signants del Compromís de Vic el prop passat 9 d’abril, demostrant en efecte que Cerdanyola del Vallès és punta de llança pel que fa a la defensa del dret a l’autodeterminació i del camí cap a l’Estat Propi." Es tracta, per tant, del primer gran municipi que fa aquest pas pel referèndum per l'autodeterminació. Una dada destacada pels impulsors d'aquest acord, que assenyalen que té una "especial significació que Cerdanyola del Vallès sigui també el primer municipi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a endegar un acord d’aquestes característiques."

Cerdanyola per la Independència (CxI)- Assemblea Territorial de l'ANC d'aquest municipi ha estat la impulsora d'aquest acord independentista, un acord que, en el cas de ser aprovat al ple municipal representarà un exemple sense precedents en les aliances per la independència.

Una ciutat on creix l'independentisme

El setembre passat Cerdanyola del Vallès va esdevenir el segon municipi del Valllès Occidental, després d’Ullastrell, a avalar en acord de ple municipal la nova etapa en el procés cap a la independència nacional, després de la massiva manifestació de l'11 de Setembre a Barcelona amb el lema "Catalunya nou, Estat d’Europa."

Un any abans, l'octubre del 2011 a Cerdanyola del Vallès es va aprovar en un ple municipal la moció d’adhesió a l’Associació de municipis per la independència. Es tractava de la primera gran ciutat de l’Àrea Metropolitana (60.000 habitants) que votava a favor d’aquesta adhesió a l’organisme independentista. Aquesta moció va ser votada conjuntament per ERC, Compromís per Cerdanyola (CpC), CiU i ICV.

El 20 de juny del 2010 Cerdanyola va organitzar la consulta sobre la independència, impulsada per "Cerdanyola Decideix", amb una participació d'un 14% (13,87%) del cens. Es tractava de l'inici del creixement de la consciència independentista en una ciutat que no havia comptat amb una implantació de partits i col·lectius independentistes durant les dècades anteriors.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid