Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El vot dels catalans a l'estranger
La plataforma "Catalunya diu Prou" lliura les denúncies de #nopucvotar

Els països on es van detectar més problemes per a exercir el dret a vot són els EUA, Canadà, Austràlia, Mèxic, Xina, Bolívia i Xile, d’Alemanya, Anglaterra, Irlanda, Noruega, PaïsosBaixos, Portugal, Puerto Rico i Sud Àfrica.

04/01/2013 Política
Daniel Laspra advocat i responsable jurídic de Catalunya Diu Prou, acompanyat per Daniel Parcerisas un dels catalans afectats. Daniel Laspra advocat i responsable jurídic de Catalunya Diu Prou, acompanyat per Daniel Parcerisas un dels catalans afectats.

La plataforma Catalunya Diu Prou va presentat ahir a la Ciutat de la Justícia la denúncia col·lectiva dels catalans residents a l’estranger que no van poder votar a les eleccions del passat 25N. L'entrada de la denúncia la va realitzar Daniel Laspra advocat i responsable jurídic de Catalunya Diu Prou, acompanyat per Daniel Parcerisas un dels catalans afectats.

Un total de 150.346 electors catalans que resideixen a l'estranger no van poder votar en les eleccions catalanes del passat 25N del 2012, segons dades de la FIEC. Només 16.271 electors amb dret a vot (un 5% dels Catalans residents fora de l’Estat Espanyol, segons LV) van poder superar el primer tràmit de l'anomenat 'vot pregat' (més conegut com a “voto rogado”). És per això que la plataforma Catalunya Diu Prou ha reunit i presentat al jutjat les quaranta denúncies, i quatre-centes cinquanta queixes de persones que es van trobar en aquesta situació.

Els països on es van detectar més problemes per a exercir el dret a vot són els EUA, concretament als estats de Florida, Geòrgia, Maryland, Miami, Nova York, Nova Jersey, Massachusetts, Connecticut, Illinois, Pennsilvania i San Francisco. A més, s’han rebut diverses denúncies i incidències, de Canadà, Austràlia, Mèxic, Xina, Bolívia i Xile, d’Alemanya, Anglaterra, Irlanda, Noruega, PaïsosBaixos, Portugal, Puerto Rico i Sud Àfrica.

Des de la plataforma Catalunya Diu Prou i  amb el suport de la plataforma “Catalans al Món”, i de la seva web nopucvotar.cat, s’ha assessorat I tramitat les quaranta denúncies, així com les quatre-centes cinquanta queixes de diversos afectats.


 

 

Aquesta denúncia col·lectiva també presenta una vessant preventiva, pensant ja en un proper referèndum, que tot incert en quant a dates, podria acabar presentant dificultats de vots similars per als catalans residents a l’exterior.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid