Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ateneu
Inaguració i presentació del nou projecte de l'Ateneu "La Flor de Maig" a Barcelona

L’Ateneu recuperat per les associacions veïnals del Poblenou el passat 20 d’octubre ja comença a caminar

15/12/2012 Cultura
Cartell d'activitats Cartell d'activitats

Avui i demà, s’inaugura públicament la recuperada “Flor de Maig” al Poble Nou de Barcelona, carrer Doctor Trueta 195. El nou Ateneu, organitzat de forma assembleària i autogestionària, presentarà els diferents projectes que es desenvoluparan a l’Ateneu en un cap de setmana replet d’activitats: xerrades, tallers, paellada, cantautors i cercavila pel barri.

L’Ateneu recuperat per les associacions veïnals del Poblenou el passat 20 d’octubre ja comença a caminar amb vuit projectes de caràcter transformador i orientats a donar resposta a les necessitats socials i veïnals. Aquest procés de recuperació de La Flor de Maig ha rebut el suport de més d’una trentena d’associacions del Poblenou (entre elles la Coordinadora d’Entitats, Arxiu Històric, les quatre Cooperatives de Consum del Poblenou, Assemblea Social, Arran –Assemblea de Joves-, Associació de Veïns, etc.). En poc més d’un mes s’han pogut recollir més de 1.000 signatures de suport de veïns a títol individual.

Presentació de projectes

A banda d’acollir a una desena de col·lectius sense local (grups de teatre, cooperativa de consum, col·lectius veïnals i de joves, plataforma en defensa ensenyament públic i diversos tallers com ioga i meditació).

Estan començant a desenvolupar-se els següents projectes com a Ateneu que es presentaran avui a les 18h:

- Punt de coordinació i informació del cooperativisme de consum al Poblenou

- Punt d’assessorament legal a persones amb risc de desnonament

- Punt d’informació i assessorament laboral

- Espai Jove (tallers, xerrades i concerts de grups de joves del barri)

- Aula d’estudi cooperatiu

- Recollida i intercanvi gratuït de roba

- Tallers d’auto-producció de cosmètics de primera necessitat

- Menjador cooperatiu (en vies de desenvolupament)

Presentarà la nova Flor de Maig

Demà a les 12h es presentarà la nova Flor de Maig al barri mitjançant una cercavila (inici davant l’Ateneu) on hi assistiran les escoles del barri i les colles de cultura popular amb timbals, gralles i capgrossos, gegants i demés bestioles. Aquesta serà la data d’inici del que estem convençudes es tracta d’un procés de recuperació veïnal que serà permanent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid