Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-N
Vaga general als Països Catalans el 14 de novembre

Es tracta de la primera mobilització sindical convocada a nivell europeu - La CUP valora molt positivament que a Catalunya coincideixi amb la campanya electoral

19/10/2012 Laboral

La Confederació Europea de Sindicats (CES) ha convocat una jornada de lluita d'abast continental per al proper 14 de novembre en protesta per les polítiques neoliberals que apliquen la Unió Europea i els governs estatals que obeeixen el dictat de la UE.

Als Països Catalans del sud de l'Albera, aquesta mobilització global es traduirà en una vaga general, a proposta dels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, a tot l'estat espanyol, i acceptada divendres per la Plataforma Prou Retallades del Principat, que agrupa entitats i organitzacions en lluita contra les retallades i les mesures antipopulars.

Les entitats de la plataforma veuen molt necessària aquesta vaga general. Lluís Rabell, de la FAVB, ha assegurat que des dels barris es farà una crida a veïns, pares i mares de família, i petit comerç perquè participin a la vaga general. José Luis Muñoz, de la CONFAVC, ha situat com a primordial en aquests moments de crisi la lluita contra el frau fiscal i una millor redistribució de la riquesa.

Laura Colls, de la FAPAC, ha recordat que l'ensenyament porta dos anys de retallades i que a més de donar suport a la vaga general, el proper 27 d'octubre s’ha convocat una manifestació en suport a l’ensenyament públic i de qualitat. L'AJEC i l'AEP també han mostrat el suport dels estudiants al 14-N. La Plataforma també ha anunciat que el dia 11 de novembre s’ha convocat una altra manifestació, en aquest cas en defensa de la sanitat pública.

Primera jornada de mobilització a nivell europeu

És el primer cop que es convoca una mobilització d'abast europeu. La jornada d’acció i solidaritat convocada pel CES inclou explícitament vagues, manifestacions i altres accions per tal de mobilitzar el moviment sindical europeu en contra de les mesures d'austeritat de la UE. Unes mesures que, segons aquesta confederació, "lluny de restablir la confiança tan sols comporten l’empitjorament dels balanços i el foment de la injustícia".

Mobilització de l'Esquerra Independentista

L'Esquerra Independentista porta temps reivindicant la convocatòria d'una nova vaga general per tal de fer visible que el poble treballador dels Països Catalans rebutja les polítiques antiobreres i antipopulars de retallades i privatitzacions.

A més de secundar la vaga general del 14-N, també es mobilitzarà el 31 d'octubre en una jornada de lluita convocada per la COS, que aposta per "construir un bloc hegemònic que puga avançar cap a la veritable llibertat" per poder "passar a l'atac i plantar cara als nostres carrers, als nostres centres d'estudi i als nostres llocs de treball".

La CUP valora positivament que coincideixi amb la campanya electoral

Tot i que aquesta nova vaga general caurà en plena campanya electoral, la CUP ha anunciat la seva participació activa en les mobilitzacions que s'organitzin en el marc d'aquesta jornada. La formació ha qualificat de "necessària" la convocatòria, i ha valorat positivament que coincideixi amb la campanya electoral del 25-N per tal de "fer palès el descontentament existent entre la ciutadania i situar les demandes socials i laborals en l'agenda política de la campanya".

Per la formació és necessari articular "una resposta clara, immediata i contundent contra les agressions socials i laborals" que estan patint les classes populars catalanes. Així, considera que aquesta convocatòria ha de ser "el punt de sortida de més mobilitzacions continuades per bastir un model econòmic de justícia social en el marc d’uns Països Catalans lliures”.

L'organització rupturista aposta per "superar la nostra dependència dels estats espanyols i francès, dels mercats i de les oligarquies nacionals, estatals i internacionals".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid