Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atacs
Un independentista mallorquí rep amenaces feixistes a casa seva

"Més enllà del simple gamberrisme, la simbologia i l'exaltació del feixisme de les pintades demostren quin tipus de gent odia el nostre moviment", afirma Endavant OSAN

21/08/2012 Drets i Llibertats

Un independentista de Mallorca ha rebut amenaces feixistes en forma de pintades a casa seva. Marcel Pich, militant d'Endavant OSAN conegut també per la seva activitat musical a Taverners i Eixut i pel seu compromís amb la llengua i la cultura popular mallorquines, ha denunciat que un grup ultradretà sense identificar va irrompre dijous passat al seu domicili partiular, a Es Molinar (Palma), per fer-hi pintades feixistes.

En concret, els agressors que van perpetrar l'acció van pintar la coneguda esvàstica nazi que utilitzen els seguidors del règim d'Adolf Hitler a la façana de la casa.

Endavant OSAN ha condemnat públicament els fets i ha anunciat que ha interposat una denúncia als jutjats de guàrdia de Palma. Per l'organització independentista, aquestes pintades "constitueixen un atac personal molt greu" a més d'"una agressió extensiva a tot el moviment". "Més enllà del simple gamberrisme, la simbologia i l'exaltació del feixisme de les pintades demostren quin tipus de gent odia el nostre moviment i el nostre company", manifesta.

L'organització recorda que aquest atac "no és una acció aïllada" i en aquest sentit denuncia que ja fa mesos que apareixen atacs violents amb pedres o bé pintades espanyolistes, feixistes i nazis a espais com l'escola Mata de Jonc, al Casal Popular Voltor Negre o l'Ateneu Popular de Palma.

Segons afirma, aquests fets s'emmarquen en "l'onada de violència policial i judicial contra les persones i entitats que defensem la llengua catalana i contra els moviments socials en general". Tot amb tot, "les amenaces i els atacs per part de grupuscles feixistes o de la policia i la justícia espanyoles ens animen a seguir treballant per la independència i el socialisme als Països Catalans amb el cap ben alt i més energia que mai", sentencia.

Connivència dels cossos policials

Endavant OSAN contata que la denúncia "servirà de ben poc". "No podem anar a denunciar aquests fets a comissaria ja que l'experiència ens diu que es grupuscls implicats tenen total connivència amb els cossos armats de l'Estat", afirma. Al seu torn, també denuncia "l'empara ideològica d'El Mundo i el Círculo Balear", que "aquest cop no emetran comunicats ni editorials condemnatòries" com fan amb els sectors més crítics.

"Som conscients de la connivència del poder, i especialment dels cossos policials, envers aquests grupuscles feixistes", assenyala, i recorda que els darrers anys s'han produït atacs feixistes greus, com una bomba al local de la CGT, que sempre han quedat impunes i mai s'han saldat amb detencions ni processos als seus responsables.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid