Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Participació ciutadana
CiU, PSC i PP limiten el debat polític i la participació a l'Ajuntament de Mataró

La CUP considera que amb la mesura es pretén tapar la boca als partits minoritaris, “aquells que portem una veu més crítica en moments de crisi”

24/09/2012 Política

CiU, PSC i PP de Mataró han acordat modificar el reglament de funcionament dels Plens Municipals amb el pretext de limitar-ne la durada. Aquesta modificació dilueix el debat polític, ja que limitarà la participació ciutadana i la dels grups minoritaris.

La CUP ha proposat alternatives com fer dos plens al mes o limitar el temps de les intervencions dels grups municipals, però la mesura ha continuat endavant amb el vot favorable dels tres grups polítics majoritaris sense atendre a la demanda de diàleg.

Un dels canvis és la desaparició de declaracions institucionals, que es duran a terme a porta tancada, cosa que, segons la CUP, és negativa perquè “la ciutadania té dret a saber quin és el posicionament de cada grup municipal” i, a més, perquè d’aquesta manera es vol silenciar els grups minoritaris, que “som especialment aquells que portem una veu més crítica en moments de crisi”.

També quedaran limitades les propostes de resolució, que es reduiran a una única per a cada grup municipal, i hi haurà desigualtat en l’apartat de precs i preguntes, ja que la quantitat de preguntes que es permet fer als grups amb menys regidors serà molt inferior a la dels majoritaris.

Davant d’això, el regidor de la CUP a Mataró, Xavier Safont-Tria, ha expressat que “la ciutadania té dret que totes les opcions polítiques que són representades a l’Ajuntament puguem portar al Ple totes aquelles problemàtiques que calguin. A partir d'ara als partits petits ens tapen la boca al Ple. Haurem de buscar altres mecanismes per fer arribar els nostres posicionaments polítics”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid